Feestcommissie Krombeke werkt aangepast programma uit: kermis zonder paarden

Freddy Regheere en Patrick Sucaet zijn blij dat er opnieuw kermis kan georganiseerd worden met een vertrouwd café dat tijdelijk toch open zal zijn.©MICHAEL DEPESTELE
Freddy Regheere en Patrick Sucaet zijn blij dat er opnieuw kermis kan georganiseerd worden met een vertrouwd café dat tijdelijk toch open zal zijn.©MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

De Feestcommissie van Krombeke haalt opgelucht adem nu kermissen opnieuw mogen plaatsvinden. In de Poperingse deelgemeente staat de kermis gepland in het weekend van 20 juni, maar dit jaar zonder Feest van het Paard.

Vorig jaar was er in juni helemaal geen kermis in Krombeke. Feestcommissie Krombeke besliste om op Witsoonezondag 20 juli toch de rommelmarkt te organiseren, maar dat werd door angst bij standhouders en bezoekers geen groot succes.

In het voorjaar deden zowat alle gebruikelijke verenigingen hun aanvraag om activiteiten tijdens het kermisweekend van 20 juni te organiseren, maar de coronabarometer bleef heel lang in het rood staan. Nu lijkt er verbetering in zicht, maar de vzw die het jaarlijks Feest van het Paard met de paardenkoersen op de weide inricht, liet in februari al weten het dit jaar opnieuw niet te willen organisen en dit dus al voor het tweede jaar op rij. Feestcommissie Krombeke, De Olijke Motorijders en WKS Wielervrienden Krombeke Sportief, zullen er nu toch een driedaagse van maken.

Motorrit in eigen streek

“Op vrijdagavond kunnen we gelukkig de motorrit organiseren, maar dit jaar blijven we volledig in de mooie Westhoek”, vertelt Freddy Regheere (69) van de Olijke Motorijders. “Naar Noord-Frankrijk rijden, kon een optie zijn, maar we kozen voor zekerheid. Natuurlijk kan de rit weer gereden worden in groep vanaf 19 uur, maar al vanaf 15 uur kan iedereen individueel de baan op met de rit op gps. Ikzelf heb als verantwoordelijke van de motorrijdersclub de mooiste plekjes opgezocht in de Westhoek. Daarnaast ben ik als voorzitter van het feestcomité ook heel tevreden dat we op kermiszaterdag de 22ste editie van de Minismultocht kunnen organiseren. Op kermiszondag mogen we muziekmaatschappij De Volksvreugd uit Proven verwelkomen na de hoogmis van 9.30 uur, waar gelukkig weer meer mensen naartoe mogen komen. In de namiddag zijn onze loopkoersen gepland.”

Heel blij dat we 22ste editie van Minismultocht kunnen organiseren

Patrick Sucaet (58) is als voorzitter van WKS Wielervrienden Krombeke Sportief gelukkig dat er eindelijk ook voor niet-beroepssporters wedstrijden kunnen georganiseerd worden. “Onze eerste voorziene koers in mei voor nieuwelingen ging niet door, maar nu kunnen we op zaterdag de koers en op zondag de koppeltijdrit onder de vleugels van Cycling Vlaanderen organiseren. Iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen.”

Hof van Vlaanderen open

De familie Meulenaere heeft tientallen jaren café Hof van Vlaanderen in het centrum van het dorp een gezicht gegeven, maar eind vorig jaar verliet de laatste telg de zaak en Linda Meulenaere wil de zaak verkopen. Toch zal het café open zijn tijdens het kermisweekend. De verenigingen die actief zijn tijdens de kermis hebben voldoende info ingewonnen en zo kan het bruisend hart van Krombeke toch zijn deuren en terrastenten openen tijdens de kermisdagen. Ook met de rommelmarkt en de jongerenkoers tijdens het derde weekend van juli, zal het café onder hetzelfde regime geopend kunnen worden. (Paul Carbon)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.