Feestcomité wil Beitemnaren opnieuw bij elkaar brengen

De leden van Feestcomité Beitem twee jaar geleden naar aanleiding van toen nog Remorke Rock. Dit jaar doen ze het met een zomerbar. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De leden van Feestcomité Beitem twee jaar geleden naar aanleiding van toen nog Remorke Rock. Dit jaar doen ze het met een zomerbar. (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Tijdens het tweede weekend van juli is er weer Godelievekermis in Beitem. De kermiskramen verzamelen zich dan opnieuw op het dorpsplein. Normaal vindt op zaterdagavond Remorke Rock plaats, maar dat zal dit jaar het geval nog niet zijn.

“Door de beperkingen is het onmogelijk om een festival te organiseren op de schaal die we willen”, vertelt Arne Beyens van Feestcomité Beitem. Maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen zal zijn. “We zijn op zoek gegaan naar een alternatief en hebben voor een zomerbar gekozen. Voor ons is het belangrijk dat we de inwoners van Beitem kunnen samenbrengen en dat is op deze manier mogelijk.”

Ontmoeting

“We zullen op zaterdag 10, zondag 11 en maandag 12 juli een deel van Beitem platse dan ook omtoveren in een zomers terras. We houden daarbij volledig rekening met het horecaprotocol. Dat wil zeggen de tafels op afstand van elkaar, ontsmettingsmogelijkheden, bediening aan tafel, enz. We hopen dat de Beitemnaars weer massaal buitenkomen om te verbroederen met elkaar. Voor heel wat mensen zal het de eerste keer zijn dat ze elkaar na heel wat maanden opnieuw zien.”

Op zaterdag kun je er vanaf 16 uur terecht, op zondag vanaf 11 uur voor een aperitief. “Daar willen we iets speciaals van maken”, gaat Arne voort. “Verschillende verenigingen van Beitem zullen er voor een hapje zorgen, daarmee kunnen ze de eigen kas spijzen. Op maandag hebben we vanaf 16 uur dan de traditionele ballenworp. Door de coronabeperkingen gebeurt die niet met alle kinderen tegelijk, maar volgens klasbubbel. We vinden het gewoon belangrijk dat er iets te doen is en hopen er een fijn weekend van te maken.”

Geen acties

Door de coronacrisis zag het Feestcomité heel wat activiteiten in het water vallen.

“Onze laatste activiteit was de nieuwjaarsmarkt begin januari 2020, daarna hebben we niets meer kunnen organiseren. We hebben nooit winst maken als doelstelling gehad. Vandaar dat we tussendoor ook niet gekeken hebben om een of andere actie op poten te zetten om geld in het laatje te brengen. Dat laten we dan liever over aan de vele andere verenigingen die Beitem telt”, besluit Arne Beyens van het Feestcomité.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier