Fauve Van der Beke is de nieuwe Tabaksfee

Fauve (24) Van der Beke kroonde zich gisteren tot de nieuwe Tabaksfee. Haar eerste eredame is Lotte Eggermont (18). Tweede eredame is Hayley Goemaere (16). Het drietal woont in Geluwe. In het najaar worden de meisjes officieel door het stadsbestuur aangesteld. De (kleinschalige) Tabaksfeeverkiezing greep plaats op een zonovergoten Brikkenmolendomein. © (Foto LV)
Redactie KW

Fauve Van der Beke (24) uit Geluwe is de nieuwe Tabaksfee. Ze was de oudste van vijf kandidaten en won met 280 punten. Lotte Eggermont (18) is met 265 punten de eerste eredame, Hayley Goemaere (16) tweede eredame met 260 punten.

Opmerkelijk is alvast dat vier kandidaten in Geluwe wonen. Onder meer dankzij het prachtig weer was er heel veel volk op en rond het terras van retroherberg In den Grooten Moriaen aan het Nationaal Tabaksmuseum.

Fauve groeide op in Wevelgem en woont samen met haar vriend Maxime Claeys in een nieuwbouw op Stroomkemolen. Na hotelschool Spermalie in Brugge trok ze naar hogeschool Vives en studeerde er af als bachelor hotelmanagement. Fauve werkte aan de receptie in hotel Mercure in Roeselare. In april begon ze aan een nieuwe job in de financiële sector.

Tijdens de schriftelijke proef zonder publiek werd de kennis over de actualiteit en Wervik getest. Voor die theorie verzamelde de kersverse Tabaksfee de meeste punten. De voorstelling aan de jury gebeurde aan de hand van 20 persoonlijke foto’s. De jury gaf Fauve het tweede hoogst aantal punten. De beste score in dat deel was voor eerste eredame Lotte.

Het tabaksnaaien ging vorige week maandagavond door bij tabaksteler Hans Quartier. Dat liep bij Fauve blijkbaar niet zo vlot want ze werd pas vierde. Daags nadien moesten de meisjes een zoektocht in het museum tot een goed einde brengen. Fauve behaalde daarin de hoogste score. De kandidaten namen vooraf deel aan de zomerzoektocht ‘Het Woord van Wervik’. De Tabaksfee en en eerste eredame eindigden voor deze proef gelijk.

Er was opnieuw een mooie prijzenpot. De kandidaten ontvangen een prijzenpakket in Wervikse Kadobonnen. De toegezegde sponsoring van de lokale handelaars werd door de stad verdubbeld. De nieuwe Tabaksfee kreeg 1.930 euro. Ter vergelijking: Tabaksfee Tamica Labarque ging twee jaar geleden naar huis met 1.190 euro. (EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier