Ex-profrenner Bert De Waele organiseert loopwedstrijd: “Landelijke paden en vergezichten als decor”

Bert De Waele. (foto CLY)
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Bert De Waele, die in 2012 stopte als profwielrenner, is afkomstig uit Kruishoutem, maar streek in 2000 neer in de Nieuwstraat in Oostrozebeke. Hoewel hij al een tijdje prof af is, blijft hij sportief bezig en organiseert hij op zondag 1 mei de eerste editie van de Schietsjampetterloop in Kruisem.

Bert De Waele (46) reed zijn profcarrière lang voor Landbouwkrediet en kreeg bekendheid in wielermiddens door maar liefst twee keer het Herfstcriterium in Oostrozebeke te winnen. Op 37-jarige leeftijd stapte hij uit het profpeloton.

Hij waagt zich nu nog geregeld aan du- en triatlons en werkt bij Crelan, met hoofdzetel in Anderlecht, waar hij nagenoeg elke dag naartoe reist.

“Of ik de koers helemaal achter mij heb gelaten? Eigenlijk niet. Ik ben secretaris van triatlonclub Ultron Team. De zetel ligt in Oostrozebeke, maar onze voorzitter is wel afkomstig uit Ronse. Ik ben in 2013 in het team gerold door mijn broer Wim, die al langer lid was.”

“Zelf probeer ik nog sportief te blijven en neem ik deel aan een tiental triatlons per jaar. Op die manier onderhoud ik de conditie en blijf ik het wielergebeuren volgen.”

Clubkas

“Als secretaris van ons triatlonteam, moet ik ervoor zorgen dat er geregeld wat centjes in het laatje komen. Om de clubkas te spijzen, hebben mijn broer Wim en ik voor de eerste keer een loopwedstrijd in elkaar geknutseld die plaatsvindt op zondag 1 mei in Kruisem.”

“De loopwedstrijd kreeg de naam Schietsjampetterloop, een verwijzing naar de molen die op het parcours ligt.” De eerste editie van de Schietsjampetterloop start om 9 uur aan POC De Kepper in Kruishoutem. De deelnemers hebben keuze uit een lus van 3,8 km en een lus van 11,6 km. Deelnemen kost 8 euro bij voorinschrijving en 10 euro de dag zelf.”

“Er staat een bierpakket klaar voor elke deelnemer. Voor de winnaars van elke reeks is er een podium en achteraf is er ook nog een tombola onder de aanwezigen. “We mikken bij deze eerste editie op een tweehonderdtal deelnemers. Zij zullen kunnen genieten van het prachtige, panoramische landschap van Kruisem. Met zijn landelijke paden en vergezichten biedt dit het perfecte decor voor een natuurloop.”

“We kunnen ook rekenen op een dertigtal vrijwilligers om alles in goede banen te leiden”, aldus Bert De Waele.

(JC)

Voor meer info kun je terecht bij Bert op 0472 60 28 66 of op de Facebookpagina van Schietsjampetterloop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier