Evenementenplein officieel geopend met optreden Jelle Cleymans

© foto Nele
© foto Nele
Redactie KW

Het zomerse evenementenplein werd op donderdag 1 juli officieel geopend. Op het plein valt er dagelijks iets te beleven en dit tot en met woensdag 21 juli.

Het evenementenplein is te vinden op de oude speelplaats aan het parochiaal centrum in het hartje van Wingene. Drie weken lang kan iedereen die er zin in heeft, proeven van cultuur en het gezellig samenzijn. “Waar binnen enkele jaren de binnentuin komt van ons gloednieuw vrijetijdscentrum in het Keizerspark brengen we nu al op een veilige manier mensen samen rond cultuur”, zegt schepen van Cultuur Brecht Warnez.

Tiental verenigingen

Het plein is prachtig ingericht met een oase van planten, een tropische zomerbar, strandstoelen en loungeplekjes en werd versierd met kleurrijke vlagjes en lampjes. “De komende weken staan er heel wat cultuurvoorstellingen geprogrammeerd”, gaat Brecht verder. “We openden het evenementenplein op donderdagavond 1 juli met een optreden van Jelle Cleymans. We sloegen dan ook de handen in elkaar met een tiental verenigingen. Op die manier willen we de verenigingen bij hun heropstart na een lange coronapauze een boost geven. Als gemeente betalen we de inrichting van het plein en de artiest. De baropbrengst en een deel van de ticketverkoop gaan naar de vereniging. Judoclub Kodokan gaf de aftrap”.

Komende dagen volgen een stand-upcomedy, een boeiende lezing over het klimaat, een wijntasting, voorstellingen voor kinderen en nog veel meer. Tickets kosten (bijna allemaal) vijf euro en zijn te koop via www.wingene.be/evenementenplein of in recreatiebad de Alk. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.