Esperantoo vzw wil ook minder begoeden bereiken op eerste Festival voor Iedereen in Avelgem

De organisatoren hopen op een grote opkomst en stralend zomerweer. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Op 2 juli organiseert Esperantoo vzw een ‘Festival voor Iedereen’ op het zomerplein in Avelgem. De vzw wil de sociale cohesie bevorderen en gelijke kansen creëren.

Esperantoo vzw werd vijf jaar geleden opgericht met als start ‘Kerst Voor Iedereen’ door bestuursleden Bo Vande Sompele, Lotte Verplancke en Annelore George”, vertelt bestuurslid Annelore.

“We willen een zo breed mogelijke waaier aan activiteiten brengen, voor iedereen op de sociale ladder. Toen onze Kerst voor Iedereen al voor de tweede keer niet kon doorgaan, wilden we dit als alternatief brengen. Dit Festival Voor Iedereen moet een gezellig samenzijn worden zonder onderscheid, voor alle doelgroepen, voor alle leeftijden. Zo is er kinderanimatie met grime, een zomerspeelhoek en komt Blitz optreden.”

Franse chansons

“Ook de rusthuizen werden aangesproken. Op de vroege avond worden onder andere Franse chansons gebracht voor deze leeftijdsgroep. Later op de avond zal er meer een festivalgevoel zijn met onder andere Les Tritons Futés, Ivan Olivas, Joachim Wannyn, De Grote Kleine Fanfare en Mautie En De Wieties die komen optreden op het prachtige zomerplein. Iedereen zal dus zijn gading vinden.”

“We willen een zo breed mogelijk aanbod brengen, voor iedereen op de sociale ladder” – Annelore George

“Omdat de minder begoeden hier ook moeten kunnen aanwezig zijn, genieten zij van een voordelig tarief. Dit krijgen ze in de vorm van een drankkaart die afgehaald kan worden in het Sociaal Huis. Dat geldt als toegangsticket waarmee ze iets kunnen drinken met het hele gezin. Op die manier is er aan de kassa ook geen opdeling tussen wie het sociaal tarief betaalt en wie niet. We willen de drempel voor die mensen verlagen, want het is moeilijker om hen te bereiken of hen naar een activiteit te krijgen. De normale inkom bedraagt 5 euro. De volledige opbrengst gaat naar de volgende activiteiten. Onder andere een picknick, fuif of filmvoorstelling zijn daar enkele voorbeelden van.”

“We hopen alvast met z’n allen op een grote opkomst en stralend zomerweer!”

Meer info op Facebookpagina Esperantoovzw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier