Emma Sevenhant dingt mee naar kroontje Miss Exclusive

Emma Sevenhant zit in de finale van Miss Exclusive.©Davy Coghe Davy Coghe
Emma Sevenhant zit in de finale van Miss Exclusive.©Davy Coghe Davy Coghe

Wordt de 17-jarige Emma Sevenhant het meest exclusieve meisje van België? Die vraag kent binnenkort haar antwoord. “Ik neem niet zozeer deel aan Miss Exclusive om te winnen, wél om mijn zelfvertrouwen terug te winnen”, klinkt de blonde schone strijdvaardig.

Nog maar 17 is ze en toch heeft Emma Sevenhant al rake klappen gekregen in het leven. Twee jaar geleden brak ze met haar mama en op de koop toe werd ze in die tijd ook gepest op school. “Dat zijn meteen de twee redenen waarom ik deelneem aan Miss Exclusive”, begint Emma. “Mijn mama heeft mij twee jaar geleden ‘buitengegooid’, omdat ik mijn papa nog wou zien. Sindsdien woon ik bij hem in Oostkamp. Ook tegenover mijn pestkoppen wil ik mij bewijzen. Ik wil zowel tonen aan hen als aan mijn mama dat ze mij niet klein gekregen hebben.”

Nu gaat het goed met haar, maar ze heeft er wel degelijk onder geleden. “Ik zat op school in het KTA in Brugge. Ik kreeg berichtjes als ‘pleeg zelfmoord’ en ‘de wereld is beter af zonder jou’. Die haatreacties kwamen er uit pure jaloezie. Niet alleen op mijn uiterlijk kreeg ik jaloerse reacties, maar ook omdat ik van sommige leerkrachten de favoriet was.”

De pesterijen werden zo erg, dat Emma besloot om van school te veranderen. Ze volgt momenteel het zesde middelbaar haarzorg aan de Maricolen in Brugge. Volgend schooljaar wil ze starten met de opleiding tot schoonheidsspecialiste aan Syntra.

Voor de knappe blondine is Miss Exclusive haar eerste deelname aan een missverkiezing. “Ik wil wel winnen, maar dat is niet mijn drijfveer. Ik doe vooral mee om mijn zelfvertrouwen terug te winnen, maar ook om een mooie ervaring op te doen.”

Uitdagend en exotisch

Het thema van de grote slotshow is ‘The Exclusive Jungle’ en dat is helemaal Emma’s ding. “Voor mij mag het zeker ietsje uitdagend en exotisch zijn. Ik heb ondertussen al verschillende kleedjes gezien en gepast voor de slotshow en ik ben écht verliefd geworden op sommige jurken. Ik kijk hoe dan ook al enorm uit naar de slotshow die, als de coronamaatregelen dat toelaten, wordt georganiseerd op 18 april of op 26 juni.”

Naar welke voormalige miss ze opkijkt, willen we nog weten? “Naar Kimbery Bosman en Lauralyn Vermeersch, allebei Miss Exclusive in het verleden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier