Eerste Groot-Wevelgems Bierfestival is groot succes

(foto SL)
Stefaan Lernout

Na afloop van het eerste GWBF zag je niets dan glunderende gezichten. Zowel bij de bezoekers als bij de brouwers, en zeker bij de organisatoren, hoewel organisator Carlo De Winter het helaas vanuit quarantaine mocht aanschouwen. Bij de bierwedstrijd voor amateurbrouwers werd het bier van Bart Decrock als het lekkerst beoordeeld door de jury.

Met meer dan duizend bezoekers was het eerste Groot-Wevelgems Bierfestival (GWBF) een groot succes. De Porseleinhallen zaten gedurende twee dagen lekker vol, de tafels waren wel coronaproof netjes uit elkaar geplaatst. Er was sfeer en gezelligheid, wat niet zo verwonderlijk was want voor 15 euro kon je zes van de 25 bieren proeven, aangeboden door acht Wevelgemse brouwers: Brouwe Bier, Bux, De Ranke, Guldenspoor, De Feniks, Lechasseur, Stefanus en OX Brewery.

“We zijn inderdaad heel tevreden”, glundert organisator Carlo De Winter. “Er werden 3.838 jetons verkocht, en de enthousiaste reacties waren heel talrijk. Ook van bezoekers buiten de gemeente. We kregen onder meer bezoek van een aantal mensen die bierfestivals frequenteren en die waren onder de indruk van de goede organisatie. En ook de brouwers waren tevreden, want hun verkoop lag afgelopen weekend vele malen hoger dan op een doorsnee bierfestival.”

Vervolg

De kans dat er een vervolg komt is dan ook groot. Temeer omdat organisator Carlo in quarantaine zat er zelf niet bij kon zijn.

Op zondagnamiddag mochten amateurbrouwers hun brouwsels laten taxeren door een professionele jury tijdens de bierwedstrijd. De jury vond ‘LaBIERint’ van Bart Decrock het lekkerst. ‘Bevernage Saison’ van Manuel Mispelaere en Jeroen Bevernage kreeg de tweede prijs. De Tripel ‘Hoops’ van Jeroen Accou mocht mee op het podium. Allen ontvingen ze een geldprijs, waarmee ze bieraccessoires kunnen aankopen bij BMS Wijndepot.

(SL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.