Eerste Garnaalkrokettenfestival overdonderend succes

De top drie van de garnaalkroketten wedstrijd: Brassi, Brasserie Rubens en Gastrobar Sam. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Met meer dan 3.000 bezoekers en meer dan 25.000 garnaalkroketten geserveerd door de elf deelnemende restaurants is het eerste Garnaalkrokettenfestival in Zaal Wellington uitgegroeid tot een overrompelend succes.

Oostendenaars, tweedeverblijvers en toeristen van de verste uithoeken van België kwamen, tegen een democratische prijs, de Oostendse lekkernij bij uitstek proeven en punten geven voor de publieksprijs die pas later bekendgemaakt wordt.

Er was een wedstrijd aan verbonden en uit de deelnemende horecazaken werd door een deskundige jury, de topdrie gekozen. De eerste prijs ging naar Restaurant Brassi, de topzaak van Delphine Lootens boven in het kursaal van Oostende. Als prijs krijgt ze, naast de waardering van de jury, het alleenrecht om volgend jaar, op het horeca-evenement ‘A l’Ostendaise’ garnaalkroketten aan te bieden.

De tweede plaats was voor Brasserie Rubens, langs de Visserskaai, en de derde prijs ging naar Gastrobar Sam, aan de Van Iseghemlaan. Een nieuw topevenement in Oostende is geboren en zal zeker, misschien over meerdere dagen, een vervolg krijgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.