Driedaagse Vishappening in het Visserkwartier

De driedaagse Vishapppening werd voorgesteld bij de ‘boarebreker’ op het Vissersplein, recht voor ’t Zeezotje in aanwezigheid van schepen Charlotte Verkeyn (schepen van de haven/visserij), Enrico Ricciolini (’t Zeezotje), Koen Jooris (No Nonsens), Bruno Boccasilie (Valentino), Luc Vantyghem (Taverne La Pelouse), nettenbreier Peter Boucholz, presentator Ingo Roberts. © (Foto FRO)
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Na twintig jaar wordt in de wijk Visserskwartier opnieuw een driedaagse vis happening georganiseerd, op 8, 9 en 10 oktober. Centraal thema is de kabeljauw en naast een uitgebreide vismarkt wordt ook de comeback gevierd van een oude traditie, wedstrijd garnaal pellen.

Plaats van de actie is het Vissersplein, de Kadzand-Bonenstraat en de Sint-Fanciscusstraat. De driedaagse kadert in de actie ‘Wijkprikkels’, een initiatief van schepen Maxim Donck.

De straten en het plein worden nostalgisch aangekleed met oude foto’s en visnetten. Op vrijdag 8 oktober wordt de driedaagse officieel geopend, ter hoogte van de ‘boarebreker’ op het Vissersplein, met de onthulling van een kunstwerk van kunstenaar Dirk Michiels ‘Mattodimare’. Meter, mevrouw Doris Klausing, zal het kunstwerk dopen.

Na de opening volgt om 17.30 uur een ludieke wedstrijd garnaal pellen met deelname van leden van het schepencollege en de gemeenteraad.

In de loop van de avond zijn ook muzikale optredens gepland van Muriel (Franse chansons), Ingo Roberts en Will Andis.

Op zaterdag 9 oktober wordt in de namiddag gestart met een grote garnaal pel-wedstrijd. De wedstrijd staat onder toezicht van een professionele jury. Er is een aantrekkelijke prijzenpot: 500 euro voor de winnaar, 300 euro voor de tweede en 150 euro voor de derde. Inschrijven kan in ’t Zeezotje of via tel. 0472/77 22 95 of ingoroberts@hotmail.com.

Gedurende de dag is er vanaf 17u. vrij podium en animatie met disco-bar, live muziek met Gino Dierickx en optreden van Will Andis..

Op zondag 10 oktober is er doorlopend namiddag animatie met demonstratie van oude visserij-ambachten met optreden van Muriel, een Franse chansonière en ludieke voorstelling en een lezing van auteur Doris Klausing over de IJslandvaart. Ze stelt ook haar nieuwste boek voor: ‘TENT’.

Vanaf 16 uur staat het podium ter beschikking voor een Vrij Podium en om 18u wordt de driedaagse afgesloten met een optreden van de Dixieland Streetand en dansavond met discobar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier