Deze editie wordt feestweekend met tal van randactiviteiten: Alles uit de kast op de kermis

Staand v.l.n.r.: Stijn Andries, Marc Vermeulen, José Vannieuwenhuyssse, Rik Vermeeren, Domien Gesquiere, Luc Blondeel, Bernard Verbrugge en Tibo Bouckaert. Zittend v.l.n.r.: Bruno Mylle, Hans Bouten, Kristof Noyez, Michiel Ostyn en Kristof Foulon. (foto ZB) © zenon bekaert beselare
Redactie KW

Het eerste weekend van september is het jaarlijks feesten geblazen in Zonnebeke ter gelegenheid van de kermis. Dit jaar sloegen de dienst vrije tijd, de vzw Zonnebatjes en de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia de handen in elkaar om er iets uniek van te maken.

“Door de verschuiving van de Zonnebatjes van juni naar september vallen deze uitzonderlijk samen met de jaarlijkse kermis. We wilden na het uitstel van vorig jaar onze inwoners toch nog iets aanbieden. Twee jaar zonder Zonnebatjes, dat is not done”, aldus voorzitter van het batjescomité Kristof Noyez. “Het wordt alvast een uitzonderlijke kermis, dit na uitzonderlijke tijden.” Het kasteeldomein wordt op zaterdag 4 september omgetoverd tot een magisch open luchtfeest voor jong en oud.

Foodtrucks en vuurspektakel

Op kermiszaterdag 4 september start om 16 uur het Foodtruckfestival. In het kasteeldomein zullen een 15-tal foodtrucks de wereldkeuken brengen en de fijnproevers verwennen. Daarnaast zijn er diverse bars met softdrinks, cava en wijnen terwijl de Koninklijke fanfare Sint Cecilia zorgt voor de traditionele dranken. Alles wordt opgeluisterd door dj Toby en coverband. Van 16 tot 17 uur is er een familievoorstelling met Dimitri Leue Von Kapp en zijn familie. Ze zingen, rappen en dansen tot de hele tent davert. Om 20 uur is er een optreden van Augustijn, zoon van Willem Vermandere. Wanneer het duister wordt staat vuur centraal met vuuranimatie door Lucifers party en om 22.30 uur vuurwerk rond de kasteelvijver.

De Zonnebatjes vallen uitzonderlijk samen met de jaarlijkse kermis

Jaarmarkt

Op kermiszondag zijn de centrumstraten verkeersvrij van 9 tot 22 uur. Het batjesplatform organiseert een grootse braderie met 100 lokale deelnemers en 60 marktkramers. De Langemarkstraat wordt omgedoopt tot Place du Tertre met live acts en animatie. In de Ieperstraat is er braderie en ponyritjes en de Roeselarestraat wordt de kinderstraat met speelbus en tubing – een hindernissenbaan. Er zijn optredens van Dirk Bauters & Vanessa Chinitor en Yves Segers aan kwaliteitsslagerij Hans in de Ieperstraat. Ter hoogte van d’ Oude Timmerie treden Johan Veugelers, Filip D’Haeze, Alex, Rudy en Ilse op.

Ook wielerclub ‘Eendracht maakt macht’ doet zijn duit in het zakje want, geen kermis zonder koers.

Wielrennen

Op woensdag 1 september is er de ereprijs Gustaaf Bourgois voor elite zonder contract en beloften met start aan d’Oude Timmerie om 15 uur. Op kermiszaterdag 4 september is er de grote kermisprijs voor juniores met start om 14.30 uur aan d’Oude Timmerie en op maandag 6 september is er de 37ste avond van Zonnebeke voor elite zonder contract en beloften. Start om 18 uur in de Ieperstraat. (NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier