Derde editie 100km-run van Kom op tegen Kanker levert 1,25 miljoen euro op

© BELGAIMAGE
Bron: Belga

In Koksijde vindt zondag de derde editie van de 100km-run plaats. Niet minder dan 502 teams verschijnen aan de start om samen 100 kilometer te lopen. Dat levert Kom op tegen Kanker 1.255.000 euro op voor onderzoek naar de ziekte.

Het is het eerste fysieke evenement van de organisatie sinds de uitbraak van de coronapandemie. Teams van telkens vier personen lopen samen 100 kilometer. Ook meter Elodie Ouedraogo en peters Jeroom en Dieter Coppens doen mee.

Supporters niet toegelaten

Het parcours bestaat uit twee lussen van 10 kilometer die vertrekken en eindigen op de luchtmachtbasis van Koksijde. Elk team zamelde minstens 2.500 euro startgeld in. Alles samen levert dat een opbrengst van 1.255.000 euro op. Om alles zo coronaveilig mogelijk te laten verlopen, zijn supporters niet toegelaten op de site.

Het geld wordt gebruikt voor klinisch onderzoek om de overlevingskansen en levenskwaliteit van kankerpatiënten te verbeteren. “Ondanks corona, wat het moeilijk maakte voor de lopers om zich voor te bereiden en het startgeld in te zamelen, staan hier toch 502 teams aan de start vandaag”, zegt Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. “Het is ongelooflijk mooi om die solidariteit te zien.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.