De vzw Kansen voor Iedereen brengt buren in Oostende bijeen met twaalfde Pleinfeest voor jong en oud

Ambiance voor jong en oud op het feestplein. © FR
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

De vzw KVI, Kansen Voor Iedereen, organiseerde zaterdag, voor de twaalfde keer het traditioneel pleinfeest in de wijk Gelukkige Haard, tussen Seringenstraat en Chrysantenstraat.

De regen was met momenten de grote spelbreker, maar dat lieten de buren, vrienden en sympathisanten niet aan hun hart komen. De buurtkinderen amuseerden zich rot op de springkastelen en smulden pannenkoeken. Ondertussen genoten de volwassenen volop van het gezellig samenzijn, de aperitief, de lekkere barbecue en het optreden van buurtbewoner, zanger Jean Dover.

Bevrijdingsfeest

“Na de maandenlange coronapandemie hebben we van ons Pleinfeest ook een Bevrijdingsfeest gemaakt”, vertelt Arianne Jonckheere van de vzw KVI, met voorzitter Steve Degeselle.

“We zijn ooit begonnen met ons feest om de bewoners van onze wijk, onze buren, beter te leren kennen. Vandaag maken we het dozijn rond en we zijn zeer tevreden van de opkomst van buren, vrienden en kennissen. Iedereen was welkom. We hebben die gezellige sfeer veel te lang moeten missen. Meer dan 30 kinderen konden ravotten op de springkastelen van Thomas Jump en samen met hun ouders en familie genoten ze ook van de pannenkoeken. Later op de avond volgde de heerlijke barbecue, verzorgd door Mieke en Gunther uit Leffinge, met iets meer dan 70 voorinschrijvingen. Er werd ook gedanst, in eigen familie bubbel, tijdens het gezellige optreden van wijkbewoner en allround-zanger Jean Dover.”

Visfestival

Het eerste weekend van september pakt de vzw KVI ook weer uit met het Visfestival.

“Onze vishappening vindt plaats op het Cardijnplein. Er staat vooral vis op het menu en er zijn muziek- en dansoptredens voorzien met Inline Dance van Olivia, Hits On Tour, Jean Dover & Band en de Wullok Show Girls. Zoals elk jaar gaat een deel van de opbrengt naar wijk gebonden projecten. We plannen de realisatie van een volkstuin met bloemen, een bio-pluktuin, waar iedereen naar hartenlust een ruiker bloemen zal kunnen plukken, om mee te nemen naar huis. We zeggen het graag met bloemen en met veel liefde!”

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier