De Standaard organiseert driedaags podcastfestival in Oostende en reikt ‘Oscars’ van de podcast uit

© stad Oostende
© stad Oostende
Redactie KW

Op 3, 4 en 5 december vindt in Kursaal Oostende de eerste editie plaats van een podcastfestival der Lage Landen, een productie van De Standaard en de stad Oostende.

Bijna één op de vijf Vlamingen luistert vandaag minstens één keer per maand naar een podcast. Het aanbod is groot, divers en kwalitatief erg sterk. Van de parels van AudioCollectief SCHIK (Bob, El Tarangu) over de exploten van Alex Agnew (Welcome to the AA) en Lieven Scheire (Nerdland) tot de podcasts van De Standaard (Vandaag), De Tijd (De Tijd Vooruit) en De Morgen (Duidelijk). Meteen ook de aanleiding om een heus podcastfestival te organiseren.

Het podcastfestival zal worden gecureerd door de journalisten van De Standaard en het team achter het festival. Met uiteenlopende titels als Oostende & Compagnie (Ronald Verhaegen), Het wonder is geschied! (Ben Van Alboom) en Oostende Bonsoir (Guinevere Claeys) heeft Oostende als eerste Vlaamse stad recent flink in podcasts geïnvesteerd.

Het nieuwe festival wil gerenommeerde podcastmakers uit binnen- en buitenland naar Oostende halen voor talks, masterclasses en live-sessies. Het publiek zal bestaan uit podcastadepten en -maagden, maar uiteraard ook professionelen. Het festival zal de moeilijke vragen in de workshops niet uit de weg gaan: kun je ervan leven? Hoe kun je adverteren, hoe vaak, waar? Er zullen concrete cases worden aangeleverd door reclameregie Ads & Data en het podcast agency ‘Uitgesproken’.

Het volledige programma van het festival wordt na de zomer bekendgemaakt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.