De Panne stelt champagnewandeling uit naar augustus en maakt er een vijfdaagse van

De Champagnewandelingen eindigen telkens op het strand.© MVO
De Champagnewandelingen eindigen telkens op het strand.© MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Wegens het wispelturige gedrag van het coronavirus stelt de dienst Toerisme De Panne na de geannuleerde editie 2020 nu ook de editie 2021 van de champagnewandeling uit. Het evenement wordt verschoven van juni naar augustus, meer bepaald naar 25, 26, 27, 28 en 29 augustus. Iedereen die zich al had ingeschreven wordt terugbetaald.

Samen met de meewerkende partners zocht dienst Toerisme De Panne naar een geschikte latere datum. Er werd ook meteen beslist om er een vijfdaagse van te maken. Op deze manier krijgen meer mensen de kans om deel te nemen. Champagneliefhebbers kunnen alvast uitkijken naar 25, 26, 27, 28 en 29 augustus.

Vorig jaar kreeg iedereen de mogelijkheid om geboekte tickets over te zetten naar 2021 of om ze te laten terugbetalen. Om organisatorische redenen zal deze keer iedereen die tickets had overgezet sowieso terugbetaald worden. Om deel te nemen aan de champagnewandeling op de nieuwe data, dient er dus opnieuw ingeschreven te worden.

De Panne. Goed om te weten !👇 Champagnewandeling 2021.

Geplaatst door De Panne op Woensdag 28 april 2021

Bovendien krijgt iedereen die ervoor gekozen had om de geboekte tickets over te zetten, als eerste de kans om opnieuw in te schrijven. Pas daarna is het de beurt aan het grote publiek. Mochten er nog coronabeperkingen zijn in die periode, dan zal het evenement tijdig worden geannuleerd en verplaatst worden naar 2022.

Vijfdaagse

Bram Degrieck, burgemeester De Panne: “Samen met de collega’s van het Dagelijks Bestuur hebben we beslist om de wandeling pas in augustus te organiseren. De maaltijden onderweg vormen een essentieel onderdeel van de beleving van de champagnewandeling, en in juni met 300 samen aan tafel zitten zal nog wat te vroeg zijn.”

“Nieuw is dat we er voor dit jaar een vijfdaagse van maken: zo kunnen we meer mensen aantrekken. De champagnewandeling is altijd in een mum van tijd uitverkocht. Het is een van de mooiste events waarbij we wandelaars de mooiste plekjes van De Panne kunnen laten zien.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.