https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

De line-up voor Alcatraz is bekend: Channel Zero brengt een openings- én afsluitshow

Archiefbeeld van Channel Zero tijdens een akoestische set op Brussels Summer Festival in 2013.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Archiefbeeld van Channel Zero tijdens een akoestische set op Brussels Summer Festival in 2013.©KRISTOF VAN ACCOM BELGA
Phebe Somers

Hard rock- en metalfans zitten al een tijdje te wachten op de line-up van Alcatraz , het Kortrijkse festival dat doorgaat op 13, 14 en 15 augustus. Deze morgen ze al een tipje van de sluier: Franky De Smet-Van Damme, de zanger van Channel Zero, bevestigde dat zijn Brusselse metalband alvast op het Kortrijkse podium zal staan deze zomer. Intussen heeft de organisatie van Alcatraz hun volledige affiche bekendgemaakt.

“We ontwaken uit een lange winterslaap. Ons laatste optreden was ergens rond september 2019, dus het zal bijna twee jaar geleden zijn dat we nog op een podium stonden. We gaan letterlijk en figuurlijk het kot afbreken”, laat de zanger weten. Alcatraz zal het eerste festival zijn waar Channel Zero zal optreden.

Zelfs quarantainetijd ingerekend

Aangezien er ook twee Amerikaanse leden in de band zitten, hopen ze natuurlijk dat de coronamaatregelen geen roet in het eten strooien: “Ze zijn beide wel al volledig gevaccineerd, de Verenigde Staten zijn precies wat efficiënter dan België. Ze gaan drie weken op voorhand afkomen, veel extra tijd om te repeteren hebben wij eigenlijk niet nodig. Na 30 jaar weten wij ook wel hoe we ons verhaal moeten brengen. We hebben zelfs eventuele quarantainetijd ingerekend!’, klinkt het.

Hoe Franky zijn tijd heeft ingevuld tijdens de lange coronapauze? “Ik ben drie jaar geleden mijn eigen bier beginnen brouwen, dus dat heeft mij eigenlijk wel volledig ingepalmd. Maar ik ben zó content dat we eindelijk terug muziek mogen maken, dat is niet normaal”, aldus de zanger van Channel Zero.

77 bands, West-Vlaanderen is vertegenwoordigd

Channel Zero is natuurlijk niet de enige die het kot op stelten zal zetten. Heel wat bands die in 2020 gepland stonden hebben door de alombekende omstandigheden verstek moeten geven, maar moeite om vervanging te vinden had de organisatie geenszins. “De honger om op te treden was enorm groot bij de bands. Het aanbod was alleszins groot genoeg. Maar wij mikken natuurlijk heel hoog, dus hebben we keuzes moeten maken. We zijn heel tevreden met het resultaat, we hebben een mooie mix van allerlei subgenres”, laat woordvoerder Bernard De Riemacker weten. De voorlopige affiche van Alcatraz 2021 telt maar liefst 64 van de 77 namen, waaronder ook de West-Vlaamse bands Amenra, After All, Cowboys & Aliens, Stake en King Hiss. De volledige line-up vind je hier .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten