Dan toch Peloezefeesten op 2, 3 en 4 juli

De Peloezefeesten worden in coronatijden in een afgeslankte versie aangeboden. (foto CLY)
De Peloezefeesten worden in coronatijden in een afgeslankte versie aangeboden. (foto CLY)
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Oostrozebeke organiseert dit jaar dan toch de jaarlijkse Peloezefeesten, maar dan in een aangepaste versie. Per onderdeel worden de geldende coronamaatregelen opgevolgd. Op die manier wil de gemeente de inwoners een aangename start van de zomer geven. Alleen de triotriatlon gaat niet door.

De Peloezefeesten vinden plaats in het weekend van 2, 3 en 4 juli, en starten met de jaarlijkse boekenverkoop in de Craeynestzaal van de bibliotheek; die verkoop loopt de hele maand juli, tijdens de openingsuren.

Op vrijdag 2 juli wordt werk gemaakt van het Peloezeterras. Het namiddagprogramma opent om 14 uur en volgt de regels van de horeca, dus met vier aan een tafeltje. Er moet niet vooraf ingeschreven worden. Het terras sluit wel zijn deuren om 17.30 uur. Het aanbod bestaat uit een springkasteel voor de kleuters en eentje voor de oudere kinderen. Men kan er ook genieten van lekkere ijsjes, een braadworst of verfrissende drankjes.

Rode Duivels

Ook het avondprogramma op vrijdag oogt aantrekkelijk. Het terras opent om 18.30 uur en sluit om 23.30 uur. Om 19 uur is er een live optreden van Steam en om 21 uur volgt de live-uitzending van de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels. Vooraf een tafel reserveren is noodzakelijk en kan online of telefonisch via het vrijetijdsloket op 056 67 11 40. De plaatsen zijn wel beperkt. “We voegen er nog aan toe dat de coronarichtlijnen van toepassing zijn op het Peloezeterras, wat betekent dat de deelnemers de bevestigingsmail bij zich hebben, de tafel gereserveerd hebben voor vier personen of voor een gezin. Iedere persoon draagt een mondmasker, behalve wanneer men aan tafel zit. Er wordt zittend geconsumeerd en er is geen bediening aan de toog”, geeft het gemeentebestuur nog mee.

Op zaterdag 3 juli kan men ‘s avonds opnieuw gaan supporteren voor de Rode Duivels, als ze zich plaatsen voor de kwartfinale uiteraard.

Op zondag 4 juli is er van 10.30 tot 12 uur een aperitieflezing door Dirk Musschoot in het gemeenschapscentrum Mandelroos. Dirk vertelt aan de hand van persoonlijke verhalen en anekdotes over de sleutelmomenten in de gezinsgeschiedenis van de voorbije honderd jaar. ‘Toen geluk nog heel gewoon was’ heeft een hoog nostalgiegehalte, maar richt ook altijd de blik op de toekomst.

De triotriatlon, die normaal een vaste waarde is op het programma van de Peloezefeesten, wordt dit jaar niet georganiseerd. (CLY)

Info: www.oostrozebeke.be/peloezefeesten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier