Dan toch geen Zoetemarkt in Kemmel

Geen ijsjes smullen op Pinkstermaandag.©Eric Flamand
Geen ijsjes smullen op Pinkstermaandag.©Eric Flamand
Redactie KW

Er komt toch geen Zoetemarkt in Kemmel op Pinkstermaandag. “Tot onze grote spijt moeten wij meedelen dat de Zoetemarkt 2021 weer geannuleerd wordt vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen, ook al hadden we alles voorzien om een coronaveilige editie te organiseren”, weet voorzitter Danny Polley.

De gemeente Heuvelland krijgt geen toestemming van de gouverneur om de Zoetemarkt te laten doorgaan op Pinkstermaandag 24 mei. De werkgroep beraadt zich eventueel om het op een later tijdstip in september dit jaar te organiseren.

Ander parcours gepland

Het Zoetemarktcomité had een voorstel ingediend om voor dit jaar de looplijn van de Zoetemarkt te vergroten, zodat de standen verder uit elkaar kwamen te staan en de concentratie van het volk niet te groot werd. “We hadden een parcours gepland tot diep in het Warandepark.” Ook in 2020 was er geen Zoetemarkt. “Velen onder hen hebben toen ook het standgeld vereffend en konden dus dit jaar langskomen. We wachten nu de reacties af over eventuele verschuiving naar september.” (MDN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.