Dan toch geen ‘Koekelare Leeft’ in september: “Liever dit dan een financiële put”

Koekelare Leeft gaat voor het tweede jaar op rij niet door. © Facebook
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Chef Nieuws

Koekelare Leeft, het nazomerfestival in het eerste weekend van september, gaat dan toch niet door. Dat lieten de organisatoren weten op Facebook. “We nemen deze beslissing om het voortbestaan te garanderen.”

Het moest een feestelijke editie worden om de twintigste verjaardag van ‘Koekelare Leeft’ te vieren. Met een jaar vertraging, want in 2020 kon het nazomerfestival door corona ook al niet plaatsvinden. Voor die gelegenheid pakte de organisatie zelfs uit met een extra festivaldag: van 2 tot en met 6 september 2021 zou Koekelare bruisen, met optredens van onder meer Gers Pardoel, Natalia, Regi, Niels Destadsbader en het onvermijdelijke Les Truttes, dat er zo goed als elk jaar bij is en op een enorme schare fans kan rekenen in Koekelare.

Ongenoegen

Helaas, zondagavond lieten de organisatoren weten dat Koekelare Leeft dan toch niet plaatsvindt. Het is wachten tot september 2022 voor er weer kan gedanst worden in de feesttent in De Mote. Oorspronkelijk weet de organisatie de annulering aan “de constante aanpassingen van de covid-richtlijnen en de blijvende onzekerheid over eventuele nieuwe richtlijnen”.

Het regende al snel reacties. Heel wat mensen uitten hun medeleven, anderen reageerden erg misnoegd. Volgens sommigen speelde er meer en zou de tegenvallende ticketverkoop aan de basis liggen van de beslissing.

Open brief

Het duurde dan ook niet lang voor de organisatie met een tweede bericht op de proppen kwam, in de vorm van een open brief. “De ticketverkoop valt minder goed mee dan beoogd, de meerkosten rond de covid-maatregelen, het vervroegd sluiten van de bars en de nog altijd onzekere situatie en mogelijke aanpassingen door het overlegcomité hebben ons deze beslissing doen nemen”, luidt het.

“We stonden voor een financieel risico, veel te groot om te kunnen overleven. We nemen deze beslissing om het voortbestaan van Koekelare Leeft te garanderen. Liever zo dan dat deze editie de laatste in de geschiedenis zou zijn, met een financiële put als herinnering aan wat ooit zo mooi was.”

Wie al een ticket kocht, wordt terugbetaald. In september 2022 vindt de twintigste editie van Koekelare Leeft plaats.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.