Countryclub brengt artiesten samen in de Klokkeput voor festival‘The Country Horses’

Bestuursleden Jurgen Maes en Anita Dhooge.©GINO COGHE Foto Coghe
Bestuursleden Jurgen Maes en Anita Dhooge.©GINO COGHE Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Ondanks de nog steeds geldende en beperkende coronamaatregelen organiseert het bestuur van countryclub ‘The Country Horses’ in Eernegem toch al een eerste festival in juni. Plaats van het gebeuren is de polyvalente zaal de Klokkeput in Eernegem.

“Corona heeft ook ons met heel veel frustraties opgezadeld”, weet een gedreven voorzitter Jurgen Maes (36) te vertellen. “Onze nog maar jonge vereniging, we werden door de gemeente erkend in 2017, moest vorig jaar onverbiddelijk een aantal activiteiten afgelasten. Zo moesten we noodgedwongen vaststellen dat we ons ledenaantal niet verder konden uitbouwen. Maar vanaf 11 juni mogen we alvast weer starten met onze danslessen. Die gaan voortaan door in het GC De Ster. De mensen kunnen dansen in de zaal en in de foyer iets nuttigen. Die danslessen proberen we voortaan weer wekelijks te organiseren.”

Rustig starten

“Maandelijks willen we een countryfestival brengen en we dromen er ook van om de twee jaar een groot festival te organiseren. Maar eerst weer rustig opstarten. Nu we de wekelijkse danslessen weer op de rails krijgen, kijken we nu ook reikhalzend uit naar ons eerste festival. In samenspraak met de Dienst Veiligheid van de gemeente konden we terecht in de polyvalente zaal De Klokkenput in Eernegem.”

200 bezoekers

“We mogen 200 bezoekers ontvangen. En de inschrijvingen stromen binnen. Er zijn maar weinig plaatsen meer vrij. Voor ons is dit het bewijs dat er in deze regio wel degelijk interesse is voor Country en Western en alles wat erbij komt kijken. Het festival vindt plaats in de Klokkeput aan de Bruggestraat op zaterdag 26 juni vanaf 13 uur. Er is een ruime parking. Inkom is 8 euro. Er komen uiteraard verschillende artiesten. Zo staan Carin Care, Kris Robyan, Texas Twixy, Silver en Tim Nash op de affiche. Er is ook een countryshop. Een tweede festival staat al gepland op 3 juli.”

Meer info via 0494 59 21 23 of dhooge.maes@outlook.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.