Compact Disk Dummies duiken nieuwe jaar in met livestream dj-set

Janus en Lennert Coorevits geven er een lap op met oudejaarsavond.© GF
Janus en Lennert Coorevits geven er een lap op met oudejaarsavond.© GF
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De Desselgemse broers Lennert en Janus Coorevits aka Compact Disk Dummies verzorgen op oudejaarsavond een livestream dj-set om het nieuwe jaar shakend in te zetten. Ze doen dit onder hun dj-alterego Silver Sisters.

Het afgelopen jaar brachten de broers Lennert en Janus Coorevits hun tweede album Neon Fever Dream uit. De eerste single I remember uit deze cd annex vinylplaat bereikte de eerste plaats van De Afrekening, de wekelijks door luisteraars van Studio Brussel samengestelde top 30.

Dit succes kon het uit Desselgem afkomstige duo helaas niet live verzilveren met optredens in clubs en op (zomer)festivals. Toch wil het tweetal 2020 knallend afsluiten en het nieuwe jaar shakend inzetten.

Livestream event

Op donderdag 31 december zijn Compact Disk Dummies immers vanaf 21 uur van de partij tijdens een livestream event dat van oud naar nieuw loopt. Het gaat om een initiatief van het trendy muziekcafé Charlatan, gelegen aan de Vlasmarkt 6 in Gent, in samenwerking met muziekclub Democrazy en Gentle Management.

De gebroeders Coorevits kruipen bij die gelegenheid in de huid van hun dj-alter ego Silver Sisters. Daarnaast kun je je nog aan een aantal andere dj-sets verwachten. VJ Zumo tekent voor visuele effecten. Tickets voor dit dance-evenement vallen te verkrijgen via deze weblink .

Tessa Dixson

Ondertussen maakten de broers Lennert en Janus Coorevits onder hun dekmantel Silver Sisters een bijzonder dansbare remix van Coming Home van Tessa Dixson, die vorig jaar één van de drie winnaars was van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De YouTube-link vind je hier .

In opdracht van Studio Brussel maakt Lennert Coorevits trouwens al enkele maanden mash-ups, waarbij hij twee bekende nummers met elkaar vervlecht. In zijn meest recente bijdrage koppelt hij All I want for Christmas van Mariah Carey, die voor het eerst in 26 jaar de Britse charts met dit nummer aanvoert, met Don’t stop me now van Queen. Het resultaat valt hier te beluisteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier