Comité voor initiatief Maldegem vastbesloten om terug te keren met een knaller

Bestuursleden Jan Willems en Joeric Van Haecke. (foto AV)
Bestuursleden Jan Willems en Joeric Van Haecke. (foto AV)
Arno Van Haverbeke

Voor de leden van het comité voor initiatief in Maldegem was het net als bij zovelen een bijzonder jaar. Samen met bestuursleden Joeric Van Haecke (51) en Jan Willems (63) blikken we terug en kijken we vooruit.

“Nog eens fysiek samenkomen en een glas drinken, dat was lang geleden hè, Jan?”, steekt voorzitter Van Haecke van wal. Hij ontvangt ons in zijn tuin, waar coronaveilig vergaderingen kunnen doorgaan. Dat moest de vereniging dit jaar wel vaker doen. Zo ook in het Sint-Annapark, waar ze halverwege dit jaar weer voor het eerst sinds lang met z’n allen konden samenkomen. “We zijn blijven vergaderen, vaak online, soms ook fysiek op een veilige manier”, zegt Willems. “We zijn de moed niet verloren en bleven alternatieven bedenken. Voor onze Halloweentocht hadden we wel vijf scenario’s, variërend van coronaveilig tot bijna weer op normale manier”, vertelt Van Haecke.

“We blijven ons amuseren, maar gelukkig verdienen we er ons brood niet mee”

Dankzij vele vergaderingen en nauw contact met gemeente én andere verenigingen kon ook de kermis op alternatieve wijze doorgaan. “Het is heel jammer dat we er geen groot feest van konden maken, maar we zijn blij dat we toch een foor hadden. Bovendien spraken we voor de fotozoektocht de lokale middenstand aan. Zij waren des te blij om onze foto’s op te hangen. Op die manier helpen we elkaar”, legt Willems uit. “We wilden de Maldegemnaar toch iets geven, we konden niet blijven stilzitten. Ook de lokale middenstand was fan, zij zijn blij zolang we maar volk naar Maldegem lokken. De Halloweentocht zou bijna duizend deelnemers naar onze gemeente lokken.” Als dank voor een jaar vol schrijven en herwerken van scenario’s, bezorgde het bestuur elk lid een attentie. “Op die manier konden we nog eens contact hebben met onze leden en hen laten weten dat we aan hen denken. Zonder hen kunnen we niks beginnen”, dankt de voorzitter.

Blijven heruitvinden

Het comité heeft grootse plannen voor 2021. “Zodra de regels het toelaten, willen we starten met een knaller”, zegt Jan Willems. “Meer vertellen we niet”, lacht Van Haecke. “We moeten onszelf constant heruitvinden, maar we blijven ons amuseren. Vorig jaar kregen we er nog jong volk bij en alle leden luisteren altijd naar elkaar. Dat zorgt ervoor dat we ook in deze bijzondere omstandigheden iedereen samen kunnen houden. Dat geeft een goed gevoel.” Het comité plant voorlopig alle evenementen zo dicht mogelijk bij de zomer. “We hopen dat tegen dan de storm een beetje is gaan liggen. Maar als organisator moet je rekening houden met verschillende pistes en scenario’s. Gelukkig doen we het graag, voor ons hangt er weinig van af”, zegt Willems. “De mensen uit de horeca en alle andere sectoren die getroffen worden, zij verdienen hun brood hiermee. Bij ons blijft het vrijwillig, een belangrijk verschil.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten