Chocolatier Dominique Persoone stelt Blankenbergse belle-époquecocktail voor

Dominique Persoone stelde de bijzonder cocktail voor.© WK
Dominique Persoone stelde de bijzonder cocktail voor.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Dominique Persoone heeft woensdagmorgen samen met burgemeester Daphné Dumery het sfeervolle belle-époquepark geopend dat deze zomer te bezoeken zal zijn in Blankenberge. Animatie en figuranten zorgden voor een leuke belle-époque touch .

Speciaal voor Blankenberge ontwikkelde smaaktovenaar Dominique Persoone een belle-époquecocktail die je deze zomer zal kunnen degusteren bij de plaatselijke horecazaken. In september volgt er ook nog een belle-époquepraline.

“We willen de horeca-uitbaters warm maken om het belle-époquegegeven in een menu te gieten. Samen met de cocktail en de praline kan dat één mooi geheel vormen”, zegt burgemeester Daphné Dumery (N-VA).

Zandknauwer

Woensdagmorgen stelde Persoone in Chalet Leopold alvast zijn cocktail – een ‘zandknauwer’ – voor. De inspiratie haalde hij uit een Blankenbergs gedicht. “Dat woordje sprong eruit, en iedereen kent het wel, dat ‘krokantje’ van zand in je mond als je bij veel wind een strandwandeling maakt. Dat kuist je darmen , zei mijn oma altijd”, aldus Persoone, die zelf overigens deels in Blankenberge opgroeide.

“Mijn pa was jaren directeur van het casino en ik heb dat als jobstudent zelfs nog helpen schilderen. Ik heb hier dus veel leuke herinneringen”, klinkt het. zijn Blankenbergse belle-époquecocktail bestaat uit drie laagjes van duindoornbes, blue curaçao en ‘schuim van de zee’. “Licht, zoet en zuur. Een cocktail om traag op te drinken en van te genieten”, aldus nog Persoone.

Bloementapijt

Het Leopoldpark wordt deze zomer omgebouwd tot een belle-époquepark met buitenexpo, fotoframes, sfeervolle verlichting en muziek uit de tijd van toen. Op 3 en 4 juli is er ook een belle-époqueweekend met leuke straatanimatie. Van het station naar de Zeedijk – richting Leopoldpark – kom je dan onderweg krantenjongens, fietsers, bellenblazers en steltenlopers tegen.

Verhaalpalen her en der, brengen het verhaal van de belle-époquemascotte Belle dat door jeugdauteur Katrien Vervaele in een écht boek werd gegoten. Een exemplaar hiervan bemachtig je in het Infopunt Toerisme, in de bib of het Belle Epoque Centrum, waar de expo ‘Kindertijd in de belle époque’ ook nog altijd te bezichtigen is.

De laatste week van augustus zal een kleurrijk bloementapijt het Leopoldpark opfleuren; een aanvulling op het corso waarbij mascotte Belle letterlijk in de bloemetjes wordt gelegd. “We willen deze zomer ook een belle-époquestoet laten uitgaan als voorproefje op het corso. Dit zal voor ons een goede test zijn om te zien of de toeschouwers op een verantwoorde manier – op een veilige afstand – naar een stoet kunnen kijken”, aldus nog burgemeester Daphné Dumery.

Tot slot zijn er ook nog een wandelzoektocht ‘Op stap met Belle’ en een virtueel stadsspel rond een moordmysterie. Meer info vind je op de website van de stad: www.blankenberge.be/buitengewoon-belle

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier