Chirojongens kunnen opnieuw een openluchtfuif organiseren

(gf)
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Het nachtleven heeft lang op zich laten wachten, maar vanaf 1 oktober kunnen we weer dansen op café. Al hoef je in Zwevezele niet zo lang te wachten om nog eens de beentjes los te gooien. Op zaterdag 4 september organiseren de Chirojongens van Zwevezele na een jaar uitstel hun tweede editie van de openluchtfuif ‘Nacht voor de Bruistablet’, mét Covid Safe Ticket.

De Chirojongens van Zwevezele kijken reikhalzend uit naar hun eerste evenement in bijna twee jaar tijd. “We zijn natuurlijk super tevreden”, steekt kersvers hoofdleider Victor Lambrecht (20) van wal. “We zullen een van de eersten zijn om opnieuw zoiets moois te kunnen organiseren in onze eigen gemeente.”

Toch was het nog een hele tijd onduidelijk of er dit jaar dan wel een Nacht voor de Bruistablet zou kunnen plaatsvinden. “Er kon geen openluchtfestival op kleine schaal georganiseerd worden mét Covid Safe Ticket, omdat er minder dan 1.500 personen aanwezig zullen zijn. Het is dus blijkbaar veiliger om in grote groep samen te komen dan op kleinschalig niveau”, besluit Victor.

Op 20 augustus leek het overlegcomité gehoor te geven aan het verzoek van de leiders. Nu mogen ook kleinere evenementen georganiseerd worden zonder afstandsregels of mondmaskers, indien ze gebruik maken van het Covid Safe Ticket (CST). “Aan de ingang zullen we iedereen controleren. Als je safe bent, mag je binnen. Zo niet word je de toegang tot het evenement geweigerd”, zegt Victor. Niet alleen zal er gedanst kunnen worden, de fuif zal ook twee uur langer duren nu het sluitingsuur van 1 uur wegvalt.

Lokale dj’s

Ook de dj’s zitten al lang stil. Om hen te steunen, zullen vooral lokale dj’s de dansmuziek verzorgen. “Tussen 18.30 en 20 uur speelt dj Ellyts de pannen van het dak. Ze draaide al meermaals op radiozenders zoals MNM, Studio Brussel en NRJ en is ook vaak terug te vinden achter haar mengpaneel op fuiven in Torhout en omstreken.” (KV)

Nacht voor de Bruistablet (Rickvoetweg 2B) op zaterdag 4 september van 16 tot 3 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier