Champagne aan Zee strijkt in december neer in Nieuwpoort

We herkennen schepen Bert Gunst, schepen Frans Lefevre, Vera Stamper, Johan Pollyn, Marc Hantson (leden vzw Champagne aan Zee) en burgemeester Geert Vanden Broucke, tijdens de eerste editie van Champagne aan Zee. (foto IV) © IV
Paul Bruneel

Champagne, het blijft een bijzonder drankje. Dat werd een paar weken geleden nog maar eens bewezen in Middelkerke, waar het jaarlijkse Champagneweekend opnieuw heel wat volk op de been bracht. Tijdens het weekend van 3, 4 en 5 december zal de champagne rijkelijk vloeien in Nieuwpoort, want dan is er Champagne aan Zee.

Het lag voor de hand, dat na de succesvolle eerste editie van Champagne aan Zee er een opvolger zou komen. In juli kwamen voor de eerste keer in de Nieuwpoortse vismijn 10 champagneboeren opdagen om hun beste champagnes voor te stellen. Het evenement kreeg 1.500 bezoekers over de vloer en dat was ruim meer dan er werden verwacht. Marc Hantson en zijn team van vzw Champagne aan Zee staken meteen na dit eerste champagneweekend de koppen bijeen. Het resultaat is de kersteditie van Champagne aan Zee, die zal plaatsvinden op 3, 4 en 5 december 2021. “Er is opnieuw gekozen voor de bovenzaal van de stedelijke vismijn en we hebben opnieuw overeenkomsten kunnen afsluiten met 10 Franse champagneboeren. We hebben trouwens ook een geanimeerd randprogramma voorzien, zodat het een gezellige en sfeervolle driedaagse zal worden.”

Champagne degusteren of consumeren kan met je eigen glas dat je bij de ingang kunt aankopen voor 6 euro. Je krijgt er ook nog eens gratis een champagnecapsule bij en uiteraard is er ook gezorgd voor plaatselijke gastronomie. Op vrijdag 3 december is de champagnebeurs geopend van 18 tot 23 uur en van 18 tot 20.30 is er de VIP-avond. De prijs bedraagt 20 euro en hiermee kan je genieten van drie glazen champagne en heerlijke hapjes. Op zaterdag is er van 9.30 tot 13 uur de ruilbeurs en de champagnebeurs is geopend van 9.30 tot 23 uur. Op zondag 5 december ten slotte is er een champagne-ontbijt tussen 9.30 en 11 uur. Voor drie glazen champagne met een heerlijk ontbijt betaal je 25 euro. De champagnebeurs op zondag loopt van 9 tot 18 uur. Marc Hantson: “Op zaterdagavond is er van 19 tot 22 uur de verkiezing van de mooiste gentleman en op zondagnamiddag van 14 tot 17 uur wordt het mooiste Belle époquekoppel verkozen. Voor de winnaar is er een magnumfles champagne voorzien.”

Alle verdere info is te vinden op www.champagneaanzee.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.