Cartoonfestival gaat van start in Knokke

© DM
© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

In CC Scharpoord werd het startschot gegeven van de 60ste editie van het cartoonfestival dat in het teken staat van ‘Iedereen kampioen’. Nieuw is dat het festival vanaf nu telkens één tekenaar extra in de verf zet. Dit jaar werd de benedenverdieping van het cultuurcentrum omgetoverd in Lecterrland

Het gratis cartoonfestival verhuist voor zijn diamanten editie van het strand in Heist naar CC Scharpoord. Tijdens de 60ste editie laten de tekenaars hun licht schijnen over het thema sport onder de noemer #sportersbelevenmeer.

Familievriendelijk

“Om er nog meer een familievriendelijk evenement van de maken, vindt het festival plaats in cultuurcentrum Sharpoord”, aldus schepen van cultuur Annie Vandenbussche. “Het festival is groter, belevenisvoller en actiever dan alle voorgaande edities.”

Lectrrland

“Niet alleen de locatie is nieuw, er wordt vanaf nu ook telkens een cartoonist in de kijker gezet. Dit jaar is dat Lectrr, die meteen van de gelegenheid gebruikmaakt om de onafhankelijkheid van Lectrrland uit te roepen. “Een plek waar humor regeert. Een land van melk en honing met een leuke bijsmaak.” De gratis thematentoonstelling loopt tot en met zondag 29 augustus.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier