Campo Solar verwacht 5.000 gevaccineerde of geteste bezoekers per dag

Bij de opbouw van Campo Solar tussen de maïsvelden komt heel wat kijken. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Na een ‘light versie’ vorig jaar door corona – met concertjes voor een beperkt publiek verspreid over heel de zomer – gaat Campo Solar op 13, 14 en 15 augustus dit jaar opnieuw ‘all the way’. “Wellicht zijn de meeste bezoekers al volledig gevaccineerd maar we hebben toch een testdorp met een dagcapaciteit van 1.500 testen”, zegt organisator Karel Standaert. “We mikken op zo’n 5.000 bezoekers per dag.”

Met een verwachtte opkomst van zo’n 15.000 bezoekers is Campo Solar in Damme een van de grootste evenementen in de regio in deze moeizame festivalzomer. Het festival in de Damse polders heeft sinds de onverhoopt succesvolle start in 2017 dan ook een sterke reputatie verworven. Na een beperkte editie vorig jaar gaat het organisatieteam dit jaar weer ‘all the way’.

Tevreden burgemeester

En daar is ook Dams burgemeester Joachim Coens (CD&V+) bijzonder tevreden mee. “We hebben ons net als vorig jaar heel constructief opgesteld in het overleg met de organisatie. Ik ben er best wel fier op dat een evenement met zo’n uitstraling in onze stad plaats kan vinden.”

De organisatoren zijn het immense festivalterrein langs de Pijpeweg al sinds half juni aan het voorbereiden. En aan de programmatie zijn ze uiteraard al veel langer bezig. De line-up is dan ook niet mis met kleppers als Brihang, Intergalactic Lovers, School Is Cool, Raymond van het Groenewoud en ‘nineties DJ’ Yves Deruyter. “We gaan voor een festival zonder beperkingen. Dus zonder mondmaskers, zonder social distance en mét dansen”, zegt organisator Karel Standaert.

Covid safe ticket

“Dat kunnen we natuurlijk alleen maar door gebruik te maken van het covid safe ticket. We gaan ervan uit dat zo’n 70 procent van ons publiek volledig gevaccineerd zal zijn en die mensen kunnen op vertoon van hun covid safe ticket dus vlot binnen. Nog niet volledig gevaccineerden kunnen een test afleggen in het testdorp bij de parking. Wie een negatieve coronatest aflegt in het testdorp, waarvoor we samenwerken met het medisch labo van AZ Sint-Lucas in Brugge, krijgt een gekleurd bandje om vlot door de ingangscontrole te passeren. De capaciteit bedraagt zo’n 1.500 testen per dag dus dat zou wel voldoende moeten zijn.”

Om toch een veilig, ruimtelijk gevoel te creëren in deze nadagen van de coronacrisis zorgde de organisatie voor een festivalterrein dat quasi twee keer zo groot is als de voorbije edities. “De toegangsweg, doorheen de maïs, is breed en ook wel lang maar we zorgen al voor heel wat animatie voor het publiek de grote bar en het hoofdpodium bereikt”, verduidelijkt Karel. “Zoals bij het Campo Café, een houten almhut, zoals in de Alpen, waar je kunt genieten van een goed glas bier en ambiancemuziek. En dan is er ook nog de ‘tempel’, tussen de zonnebloemen, waar leuke dansmuziek gedraaid wordt. De wijnbar en de cocktailbar zijn vaste waarden die er dus ook weer bij zijn. En vlakbij de koffiebar hebben we een mooie bloemenweide aangelegd om bij te verpozen.”

Nieuw: De Voute

“Voor de eetstandjes hebben we, naast onze eigen stand, weer samengewerkt met lokale ondernemers zoals traiteur Vermeulen en slagerij Brecht. Een nieuw concept binnen ons festival is ‘De Voute’, echt iets om te ontdekken waar we nu nog niet veel willen over zeggen… (lacht). En dan komen we stilaan dicht bij de grote bar met vlakbij ook onze kids corner waar spelletjes voorzien worden onder begeleiding van Chiro Sint-Rita. De ouders kunnen zo van aan de grote bar hun spelende kinderen in het oog houden terwijl ze ook de act op het grote podium in de buurt kunnen volgen. Sfeer en gezelligheid blijven voor ons het belangrijkste. Voor die hele Campo Solar-beleving zijn onze vrijwillige medewerkers van onschatbare waarde en we danken ook graag de landbouwers voor hun hulp en gebruik van hun velden. En nog dit voor alle duidelijkheid: er zijn nog steeds tickets beschikbaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier