Campo Solar in Damme komt terug: “We gaan voor échte festivalervaring”

Vorige zomer konden de mensen met hun bubbel genieten van kleinere concertjes. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Vorige zomer konden de mensen met hun bubbel genieten van kleinere concertjes. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Na een alternatieve ‘coronaversie’ vorig jaar, met een reeks kleinere concertjes, gaan de organisatoren van Campo Solar op 13, 14 en 15 augustus opnieuw voor een festival met alles erop en eraan. “We hebben de datum wat opgeschoven om met zo weinig mogelijk beperkingen te kunnen werken”, zegt organisator Karel Standaert.

Als alles naar wens en volgens plan verloopt, kan het deze zomer weer een flink feestje worden op de maïs- en tarwevelden langs de Pijpeweg in Damme. Campo Solar – het evenement van een aantal vrienden dat bij de eerste editie in 2017 onverwacht meer dan 5.000 mensen lokte – komt dus terug.

Ook in de ‘coronazomer 2020’ zat het team van Campo Solar niet stil en werd gezorgd voor een coronaproof alternatief met een reeks kleinere concerten, opgevoerd in een amfitheater, doorheen de zomer. “Maar nu willen we opnieuw gaan voor een échte festivalbeleving en dit op 13, 14 en 15 augustus”, vertelt hoofdorganisator Karel Standaert. “Campo Solar heeft gebruikelijk plaats in het laatste weekend met de wissel tussen juli en augustus, maar nu kozen we ervoor om de startdatum wat op te schuiven. We houden natuurlijk de kalender met te verwachten versoepelingen van de coronamaatregelen in de gaten en willen organiseren met zo weinig mogelijk beperkingen.”

Het huidige coronazomerplan voorziet de mogelijkheid om vanaf 30 juli buiten evenementen te organiseren tot 5.000 personen. Maar het team van Campo Solar wacht dus liever tot 13 augustus, de datum waarop het mogelijk is om principe onbeperkte massa-evenementen te organiseren mits het voorleggen van een vaccinatiebewijs of een recente negatieve PCR-test. “Voor alle duidelijkheid: daarmee zeggen we nu nog niets over hoeveel mensen we precies willen ontvangen. We wachten nog even af tot al die maatregelen verder geconcretiseerd worden”, stipt Karel Standaert aan.

Opnieuw amfitheater?

“Of het amfitheater van vorig jaar terugkeert? Wellicht niet of toch niet in geheel dezelfde vorm en opstelling. Dat amfitheater was vooral op maat van het systeem met kleinere groepen en bubbels dat toen van toepassing was. We gaan wel diverse constructies opstellen om mensen de muziek en het ander entertainment op een leuke manier te laten beleven.”

“De drie dagen van het festival hebben telkens een andere programma. Mensen kunnen dus tickets kopen voor ofwel een dag naar keuze ofwel een combiticket. Wat de artiesten betreft, daar kan ik nu nog geen namen van geven, maar het wordt sowieso weer een mooie en diverse line-up”, besluit Karel Standaert.

Meer info: www.camposolar.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.