Camille Bouden en Yoran Deschepper zijn Sportvrouw en Sportman van het Jaar in Diksmuide

Op de foto zien we v.l.n.r. Amber Bouden (zus van Camille Bouden, die zelf afwezig was), Benny Delrue (vader van Anaïs Delrue, die zelf afwezig was), Danniël Bernaert en Yoran Deschepper. © MG
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Afgelopen vrijdagavond reikte stad Diksmuide naar jaarlijkste gewoonte de sportprijzen uit.

Zwemster Camille Bouden (Bruinvissen) werd gelauwerd als Sportvrouw van het Jaar.

Atleet Yoran Deschepper (MACW) kreeg de trofee voor Sportman van het Jaar na onder meer de Belgische beloftentitels op de 100 en 200 meter sprint. De Diksmuidse sprinter kende een succesvol jaar met tal van medailles en ereplaatsen op kampioenschappen.

Met Anaïs Delrue viel er nog een zwemster in de prijzen. De jonge zwemster van de Oostendse Royal Ostend Swimming Club zwom ondanks haar prille leeftijd onder meer al de BK-limiet.

50 jaar scheidsrechter

Tot slot werd ook Danniël Bernaert in de bloemetjes gezet met de trofee voor Sportverdienste van het Jaar. De 73-jarige Lekenaar is maar liefst 50 jaar als scheidsrechter aan de slag en werd daarvoor onlangs nog gehuldigd op het Gala van de Gouden Schoen. Nu komt daar dus ook een trofee van de stad Diksmuide bij.

“Ik hoop nog zo lang mogelijk blessurevrij te blijven en ermee door te gaan”, gaf hij in januari nog aan in een interview voor onze krant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier