https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugs Kathedraalfestival kan opnieuw plaatsvinden

De komende maanden ontvouwt zich de 68ste editie (!) van het Brugs Kathedraalfestival in de Sint-Salvatorskathedraal van Die Scone.© SVV
De komende maanden ontvouwt zich de 68ste editie (!) van het Brugs Kathedraalfestival in de Sint-Salvatorskathedraal van Die Scone.© SVV
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Na een schrikkeljaar door de coronacrisis kan artistiek leider Ignace Michiels uitpakken met twee optredens en een resem orgelconcerten. Het Kathedraalfestival maakt al decennia deel uit van de Brugse culturele zomeragenda. De komende maanden ontvouwt zich de 68ste editie (!) in de statige Sint-Salvatorskathedraal van Die Scone.

“In juni, juli en september staan enkele traditionele concerten geprogrammeerd met gerenommeerde gastorganisten en andere musici”, zegt Ignace Michiels, titularis-organist van dit kerkgebouw en organisator van de kathedraalconcerten. Met die concerten mixt de Bruggeling de klassieke klankkleuren van het orgel met andere instrumenten.

Trio

Deze maand staan er nog twee voorstellingen gepland. Op zaterdag 19 juni bijt het trio Irene Carpentier (sopraan), Mathilde Wauters (harp) en organist Ignace Michiels de spits af. Zij vertolken werk van onder meer Georg Philip Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart en Johann Strauss. Op zaterdag 26 juni komt organist Eugeniusz Wawrzyniak uit Polen over voor een programma met muziek van Georg Frederik Haendel, Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn en Poolse componisten.

In juli kun je traditionele orgelconcerten met vermaarde Europese gastorganisten bijwonen. Naast het jonge toptalent Adriaan Hoek uit Nederland (dinsdag 13 juli) en de jonge virtuoos Axel Flierl uit Duitsland (dinsdag 20 juli) zullen de Italiaan Enrico Zanovello (vrijdag 16 juli) en de Valenciaanse kathedraalorganist Pablo Márquez Caraballo (dinsdag 27 juli) het publiek proberen te bekoren met gevarieerde programma’s. Michiels zelf concerteert op vrijdag 23 juli. Om het Belgische aandeel in het festival compleet te maken, speelt de Kempische organist Bart Wuilmus op vrijdag 30 juli.

Brugse hoboïste

In augustus staan geen concerten gepland, maar op zaterdag 4 september spelen de Amerikaanse hoornisten Kristina Mascher en Kerry Turner, in samenklank met Michiels, enkele rijke bladzijden uit het repertoire van Antonio Vivaldi, Haendel, Bach, Mozart, Gabriel Fauré en William Turner.

Op zaterdag 18 september tenslotte zullen de jonge Brugse hoboïste Ilona Ingels en Michiels het festival afsluiten met werken van Telemann, Bach, Mozart en enkele Belgische componisten.

Alle concertavonden vangen om 20u.30 aan. De toegangsprijzen bedragen 9 euro, 10 euro en 12 euro. Website: www.kathedraalconcerten.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten