Bouw openluchtarena met 250 zitjes in Veurne schiet goed op

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.©Myriam Van den Putte
Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Op het terrein naast de sporthal in het Will Tura Sportpark is de firma 360 Events volop bezig met de opbouw van de Reddy Keukens Zomerarena. De planning verloopt volgens schema, zodat dit amfitheater van 15 juni tot 5 september de bruisende, zomerse blikvanger van Veurne wordt.

Stad Veurne wilde anticiperen op de onzekere coronasituatie en koos daarom voor een flexibele oplossing. Celine Mouton, schepen van Toerisme en Cultuur: “We lieten ons inspireren door de amfitheaters die in Frankrijk een succes zijn, en maakten een deal met het gespecialiseerde bedrijf 360 Events, dat nu volop bezig is met de installatie van een soort achthoekige constructie, opgebouwd rond een podium.

Er is een zittribune voor 200 tot 250 toeschouwers, in contactbubbels van één, twee of vier. Het podium van negen bij acht meter is overdekt, met achteraan een backstageruimte en sanitaire voorzieningen. Organisatoren kunnen rekenen op een basisgeluidsinstallatie met een PA-installatie. Er komt ook een bar, die telkens wordt uitgebaat door de organisator van het evenement. De bar is enkel toegankelijk voor wie een ticket voor de activiteit heeft.”

Schoolfeesten en toneel

“Bedoeling is dat we de hele zomer coronaveilige cultuurbeleving kunnen aanbieden, met muziek, stand-upcomedy, dans, poëzie…”, vervolgt de schepen. “Het programma van Visit Veurne maken we eerstdaags bekend, maar de inschrijvingen lopen ontzettend goed! Heel wat Veurnse scholen hebben een datum geprikt om er hun proclamatie of schoolfeest te organiseren. Ook verscheidene Veurnse verenigingen gaan gretig op het voorstel in, want voor hen is het gratis! Elke lokale toneelvereniging kan er een voorstelling geven en via het platform van Stad Veurne tickets verkopen, of de ticketverkoop in eigen beheer organiseren. Ook externe organisaties zijn welkom, maar dan tegen betaling.”

Vrije Basisschool Het Talent in Houtem organiseert er haar schoolfeest ‘Muziek doorheen de jaren’. “We krijgen lovende reacties van de ouders, omdat ze nu in coronaveilige bubbels hun kinderen live zullen zien optreden”, legt de directie uit. “Onze ouderraad staat in voor de drankbediening, want rondlopen mag niet. Alles moet worden gereserveerd, en dat kan enkel op uitnodiging, want het is een schoolfeest.”

Het bestuur van OCHO-Dance Studio heeft het voorstel van Stad Veurne alvast met beide handen aangegrepen. “We willen onze dansers graag op een coronaveilige manier weer laten schitteren op het podium,” zegt Charlotte Liefooghe. “Op 24 juli mogen wij optreden. Tickets voor ‘OCHO’s first performance’ kan je bestellen via www.ocho-ds.com .”

Nog dit: NEOS Veurne nodigt iedereen uit voor een gratis optreden van The Foxy’s Music Band, op 13 augustus om 15 uur. Vooraf reserveren bij Denise Carpentier, op 0498 70 30 02 of mgrossey@telenet.be.

Info www.veurne.be/organiseren-zomerarena tel. 058 55 33 31 infotoerisme@veurne.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier