Boulevard Polar moet licht en warmte brengen in de stad

Schepen Herman Ponnet, burgemeester Eddy Lust, schepen Virginie Breyne en schepen Griet Vanryckegem.©wilfried Ossieur WO
Schepen Herman Ponnet, burgemeester Eddy Lust, schepen Virginie Breyne en schepen Griet Vanryckegem.©wilfried Ossieur WO
Redactie KW

Nadat men de voorbije zomermaanden in Menen uitpakte met Boulevard Solar pakt men nu ook tijdens de lange winter- en coronamaanden uit met Boulevard Solar.

“Tijdens deze buitengewone tijden waarin covid-19 ons leven grotendeels bepaalt, blijven we als stad inzetten op warmte en beleving en pakken we opnieuw uit met een coronaproof activiteitenaanbod waarmee we licht en warmte aanbieden aan onze inwoners”, licht burgemeester Eddy Lust toe.

“Met Boulevard Polar verzamelen we een veelheid aan coronaproof initiatieven. Ik vond het prachtig om te zien dat al onze diensten samen met het cultuurcentrum de krachten bundelden en het onderste uit de kan haalden om onze inwoners te inspireren tijdens deze uitzonderlijke eindejaarsdagen. Boulevard Polar is ook een knipoog naar de zomereditie van Boulevard Solar.”

Divers aanbod

Wat valt er nu te beleven? “We brengen een divers aanbod, er is de City Trip in het CC De Steiger, de fotowedstrijd Menen sprankelt, het vernieuwde speel- en beweegparcours, de drempelbezoeken, het Pak-Et-Mee-Pakket van het cultuurcentrum, het blokkot tijdens de kerstperiode, het Feelgood-verrassingspakket en de kerskaartactie van de bibliotheek, de selfiestand aan de stand van de Warmste Week op de markt en er is de Shop en Beleef- eindejaarsactie. Maar het programma wordt de komende weken zeker nog aangevuld. Ontdek het volledige aanbod op www.menen.be/boulevardpolar of volg het via Facebook of Instagram”, raadt schepen Griet Vanryckegem aan.

Schepen Herman Ponnet had het op zijn beurt over wat er op de radio te gebeuren staat. “We pakken ook uit met een origineel radioprogramma waarbij we radiomaker Jens Lemant (Radio 2) uit Lauwe inzetten om verhalen over vroeger en nu te sprokkelen.”

Woon-zorgcentra

“Heeft u dergelijk verhaal dat hartverwarmend is om alle Menenaars naar hun radio te lokken, laat het ons maar weten, Jens komt erop af. Binnenkort zal alles te horen zijn via Jess FM (op 89.9). Jess FM zal op zaterdag 2 en zondag 3 januari respectievelijk naar onze woon-zorgcentra Andante in Menen en Ceres in Lauwe trekken. Daar maken ze een programma Vragen staat vrij waar de bewoners verzoeknummers kunnen aanvragen, en dat telkens tussen 13 uur en 16.30 uur.” (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.