Blankenbergse reuzen komen na meer dan een jaar nog eens vanonder het stof

De reuzen hadden al een hele tijd de buitenlucht niet meer gezien.© WK
De reuzen hadden al een hele tijd de buitenlucht niet meer gezien.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Na zestien maanden opgesloten te zitten in het Blankenbergse stadhuis, mocht het opgepoetste reuzengezin ter gelegenheid van Hemelvaart eindelijk nog eens een stapje buiten zetten.

Papa Korno, mama Colette en zoon Seven zijn ook de komende dagen nog te zien in de buurt van de haven. “Ze krijgen veel bekijks, en daar zijn we uiteraard heel blij mee. De reuzenfolklore zit precies weer in de lift”, zegt Bart De Pauw van de Blankenbergse Reuzengilde, die nu ook twee keer per jaar een reuzenboekje uitbrengt.

Vierde reus

“We zouden onze Blankenbergse reuzen graag terug wat meer in het straatbeeld willen brengen. De vierde stadsreus, ‘de Blankenbergse mascotte’, is nu trouwens ook piekfijn gerestaureerd. Daar komen we binnenkort mee naar buiten”, klinkt het.

Het verlengde hemelvaartweekend in Blankenberge staat traditioneel in het teken van de Havenfeesten, die nu voor het tweede jaar op rij niet kunnen plaatsvinden. Wel is er in het Leopoldpark een buitenexpo van miniatuurbootjes, en staan er enkele fotoframes opgesteld waarin het belle époque- en het maritieme verleden van de badstad een centrale rol spelen.

Steek je hoofd door het uitgesneden frame en maak een foto die je vervolgens op de sociale media deelt met #buitengewoonbelle en tag @visitblankenberge of @stadblankenberge. “Met dit initiatief zorgen we ook nu weer voor spreiding in een periode waarin de toeristenstroom toeneemt”, zegt schepen voor Toerisme Alfons Monte.

(WK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.