Blankenberge pakt vanaf 3 december uit met ‘Winterpret’

© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Een schaatspiste met après-skibar, een torenhoge kerstboom, het ‘Huis van de Kerstman’, minichalets en een reuzegrote ledbal. Dat zijn de ingrediënten voor het winterdorp dat van 3 december tot 9 januari neerstrijkt op het Koning Leopold III-plein in Blankenberge.

“We zijn trots dat we voor het eerst met een winters evenement van dit formaat kunnen uitpakken, en dat betekent allerminst dat tradities op de schop gaan: de minichalets uitgebaat door de carnavalsverenigingen krijgen straks ook weer hun traditionele plekje op het stationsplein. We zijn ervan overtuigd dat dit concept zal aanslaan”, zegt schepen van Evenementen Mitch De Geest (Open VLD).

Carnavalsfeest

Op woensdagmiddagen zal er kinderanimatie aangeboden worden en in de week voor Kerstmis kan je bij de Kerstman op bezoek. Op vrijdagavonden brengt een dj de sfeer erin, op zaterdagavond zijn er liveoptredens.

Op 25 december kan je dan weer de beentjes losgooien op het carnavalsfeest voor kandidaat-Prins Carnaval Tom I. Sam Gooris en Yves Segers zorgen dan voor de swingende carnavalsstemming.

Travestieshow

“Voeg daar nog een travestieshow en een feest op oudejaarsavond aan toe en de agenda geraakt meer dan goed gevuld”, klinkt het. Het winterdorp zal op weekdagen de deuren openen van 11 uur tot 20.30 uur, in de weekends en tijdens de kerstvakantie van 11 tot 23 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.