Bikschote zoekt sterkste man van West-Vlaanderen

We zien het Bikschootse kermiscomité met v.l.n.r. Vincent Debergh, Michiel Bisschop, Jozefien Craeymeersch, de kleine Juul Parret, Lorenzo Verbeerst, voorzitter Steve Queldry, Lies Debruyne en Pieterjan Parret. (foto RB) © Robert Barthier
Redactie KW

Bikschote viert dit weekend feest, want de kermis slaat zijn tenten op in het dorp. De zaterdag staat vooral in het teken van de jeugd en op zondag pakt het feestcomité uit met de wedstrijd ‘De sterkste man van West-Vlaanderen’. Wie gespierde mannen een vrachtwagen vooruit wil zien trekken of een auto wil zien opheffen, moet zondag afzakken naar Bikschote.

Vandaag, vrijdag 20 augustus, wordt het startschot van de kermis gegeven met onder andere een ballonwedstrijd voor kinderen, een optreden van de Koninklijke Muziekmaatschappij Sint-Cecilia en vuurwerk. “Op zaterdag 21 augustus fietsen Okra en KVLV hun kermistoer, terwijl de Gezinsbond de jeugd met versierde fietsen de baan opstuurt”, overloopt voorzitter Steve Queldry het kermisprogramma.

Om 16 uur staat er dan een loopwedstrijd voor de jeugd op het programma en op 16 uur start de ambiance in het kermiscafé bij de Mariazaal. Daar is er om 21 uur ook een happy hour.

Maar het hoogtepunt van het weekend staat op zondag 22 augustus gepland. Waar het feestcomité vroeger traditioneel uitpakte met de Highland Games, kiest men nu voor een wedstrijd ‘De sterkste man van West-Vlaanderen’.

Met proeven met namen als ‘Farmer’s Walk’, ‘Car Lift’ en ‘Stones of Strength’ moeten de deelnemers bewijzen wat ze in hun mars hebben.

Vrachtwagen trekken

Zo zullen ze onder andere een vrachtwagen vooruit moeten trekken en vooruit moeten stappen met in elke hand een gewicht van 100 kilogram. Vanaf 14 uur kan dit vertoon gevolgd worden in de Sint-Jansstraat.

“Vanaf 17 uur is er dan weer ambiance in het kermiscafé met om 21 uur opnieuw een happy hour. Om 17.30 uur zetten we de deelnemers van de teken- en kleurenwedstrijd in de bloemen. Zij mogen dan hun prijzen komen ophalen. Op maandag 23 augustus is er om 9.30 uur het klassieke jaargetijde voor de overleden parochianen en oorlogsslachtoffers. Vanaf 17 uur gooien de Vrije Kaarters traditioneel hun kaarten op tafel voor hun groentekaarting in hun lokaal ‘t Breughelhof. Op dinsdag 24 augustus sluiten we vanaf 14 uur de kermis af met een kaartwedstrijd en een koffietafel voor senioren in de Mariazaal”, besluit Steve Queldry. (RB)

Het volledige kermisprogramma vind je in de Facebookgroep Bikschote Kermis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.