Bietenzoektocht in en rond Nieuwenhove van het Davidsfonds gaat zondag niet door

Archiefbeeld © PN
Redactie KW

De geplande bietenzoektocht in en rond Nieuwenhove van het Davidsfonds gaat zondag niet door. De oorzaak is het hoge aantal coronabesmettingen in Nieuwenhove.

De bietenzoektocht van Davidsfonds Nieuwenhove, waarbij gezinnen op een bewegwijzerde route op zoek moeten naar verstopte bieten, is een jaarlijkse traditie in de Waregemse deelgemeente. Onderweg krijgen de deelnemers soep en voor kinderen wacht er telkens animatie en een extra cadeautje als ze een versierde biet meebrengen. Maar de stijgende coronacijfers in Nieuwenhove noopt de organisatie tot een drastische ingreep. “De bietenzoektocht gaat niet door als gevolg van het hoge risico op coronabesmetting”, klinkt het in een korte mededeling.

Ook voorstelling geanuleerd

Eerder deze week besliste de Toneelbond Nut en Vermaak uit Nieuwenhove ook al om de jaarlijkse voorstellingen te annuleren. “De ontgoocheling bij spelers, technici, decorbouwers en alle andere medewerkers is enorm groot. Alles was klaar om te knallen, maar dit moet nog even wachten”, luidt het. “We voelen mee met de honderden toneelliefhebbers die we opnieuw moeten ontgoochelen. Maar het is volgens ons onverstandig om onder deze omstandigheden enkele honderden mensen binnen te ontvangen.”

In de week van vrijdag 22 tot en met donderdag 28 oktober werden er in Waregem 225 positieve coronagevallen geteld. Wanneer het aantal vastgesteld besmettingen omgerekend wordt naar 100.000 inwoners, komt de stad uit op een risico-coëfficiënt van 586,70. Hoger dan 20 betekent dat de alarmdrempel overschreden is.

(PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier