Bier van Olier focust op kazernesite op bieren uit eigen regio

(foto PDV) © JOPPE DUPON
Piet De Ville

Op zaterdag 28 augustus heeft in Sijsele de derde editie plaats van het streekgebonden bierfestival ‘Bier van olier’.

Het festival tref je niet langer aan het Marollenplein, zoals in 2019, maar wel bij het zogenaamde Kwartier 51, de naam voor het evenemententerrein op de kazernesite. “In 2020 mochten we onze plannen voor een derde editie wegens de coronacrisis in de vrieskast steken. Maar ondertussen raakte we volledig ontdooid en hebben we een nieuwe editie op poten gezet”, vertelt organisator en voorzitter van de Betere Bierproevers (BBP) Patrick Herman.

“Met de verhuizing naar Kwartier 51 hebben we een goede uitvalsbasis voor een leuke editie. Deze nieuwe locatie is groter dan ooit en ideaal voor de fijnproever om van het betere gerstenat te genieten. Dit jaar verwelkomen we maar liefst 18 brouwers met 75 verschillende bieren. Zoals gebruikelijk focussen we ons op bieren uit de eigen regio, vandaar ook onze naam ‘Bier van Olier’.”

Uit Brugge zien we de aanwezigheid van het Brugs Bierinstituut, De Vier Monniken en Beer van Brugge. Uit Damme komt Siphon Brewing en uit Zedelgem Bar Belge. “Met ons festival proberen we een breed publiek aan te trekken. Dit blijkt ook uit de meegeleverde biergids, die nieuwe bierdrinkers helpt bij het maken van een keuze. Families met kinderen zijn ook van harte welkom. We voorzien een selectie niet-alcoholische dranken en er staat een springkasteel.” (PDV)

Het festival opent om 13 uur. Info: www.biervanolier.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.