Bezemsocks ten voordele van Bezemrock

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Bezemrock werd in 2020 geannuleerd door de coronapandemie. Een voorzien alternatief werd kon eveneens niet doorgaan. De organisatie van een editie in 2021 is onzeker.

“Er is nog geen duidelijkheid hoe en wanneer we een nieuwe editie kunnen organiseren. We wachten op zekerheid en het is geen evidentie om een nieuwe editie te organiseren. Het verzamelen van sponsoring is een belangrijke inkomstenstroom om een festival te organiseren en met zoveel onzekerheid is het ook onzeker de nodige middelen te kunnen ophalen. We zijn te klein om op steun van hogere overheid te kunnen rekenen. We kunnen een kleine steun aanvragen bij LIVE2020 wat een solidariteitsfonds is voor de Belgische livemuziek maar op andere steunmaatregelen kunnen we niet rekenen. Dit is enkel voor de grote festivals weggelegd, nochtans zijn de lokale en regionale muziekfestivals zoals Bezemrock super belangrijk voor het sociale gebeuren en een mogelijke heropstart van het sociale leven,” aldus Koen Meersseman, lid VZW den Bezem.

Bezemsocks

Met het annuleren van de vorige editie en het verlies van inkomsten door sponsoring ging Bezemrock op zoek naar een alternatief om een volgende editie te kunnen organiseren. “ We kwamen op het idee om ‘Bezemsocks’ te produceren ten voordele van Bezemrock. Het zijn 4 paar sokken geworden in verschillende kleuren waarin de symbolen van ons muziekfestival doorweven zijn met 4 heksen uit de tovenaressenparochie. De sokken geven de legendes van de heksen Dokke, Treeze, Calle en hoofdheks Sefa weer. Het zijn unisize en unisex sokken gemaakt voor maat 39 tot en met 45. Ook maatje 38 en 46 passen er perfect in! Ze zitten verpakt in een mooie doos,” verduidelijkt Koen Ugille, voorzitter VZW den Bezem. De Bezemsocks worden verkocht per verzameldoos van 4 paar. De 4 verschillende ontwerpen zitten erin en een doosje kost €25. Ze kunnen online gekocht worden via https://crowdselling.eu/bezemsocks en worden dan coronaprof geleverd. Ze kunnen ook bij diverse plaatselijke handelaars aangekocht worden en daar worden afgehaald.

“We hopen alvast dat de sokken binnenkort op feestjes, evenementen, tijdens bezemrock of op een volgende heksenstoet gedragen worden. We hebben nog een wedstrijd in petto en iedereen die een foto met zijn sokken op instagram post met de hashtag #bezemsocks maakt kans op een leuke prijs,” besluit Frederik de Huyvetter, bestuurslid VZW den Bezem.

(NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.