Beveren Hopt met bier en bitjes

Belinda Eelbode, Ditje Ingelaere, Marco Lombaert en Filip Vanhee. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

In het weekend van 11 en 12 september organiseren de Beverse Schuimkraag Proevers hun zesde editie van Beveren Hopt. Om de fijnproevers onder ons nog meer op hun wenken te bedienen, koppelen ze dit jaar aan elke biertje een aangepast hapje.

“Ondanks de nog steeds geldende maatregelen hebben we anderhalve maand geleden besloten om er toch volledig voor te gaan”, vertelt BSP-voorzitter Marco Lombaert (43). “Ondertussen zijn alle vergunningen in orde en proberen we onszelf heruit te vinden door het festival op te waarderen, vandaar de aanvulling op onze naam. Vanaf deze editie gaat Beveren Hopt door het leven als Beveren Hopt Bier en Bitjes. De sterkte van ons evenement blijft het feit dat we inzetten op streekbieren. We kiezen bewust voor minder gekende brouwers uit eigen streek. De gevolgen van de coronapandemie zijn ook hier merkbaar”, aldus Marco.

“Verschillende brouwers hielden ermee op of kozen voor een eigen pop-up-bar. Hierdoor gingen we op zoek naar opkomende brouwtalenten. Onze trouwe bezoekers zullen heel wat nieuwe gezichten ontdekken en natuurlijk enkele verrassende biertjes kunnen proeven. Goed en kwalitatief gerstenat met liefde geproduceerd én met respect voor ieders geur, kleur en smaak, blijft het belangrijkste uitgangspunt. Dit jaar vallen er meer dan 40 streekbieren te degusteren.”

Net zoals onze bieren kiezen we voor lokaal en komen ook de bitjes uit onze regio

Bier en bitjes

De grootste verandering van dit tweedaags festival zijn de ‘bitjes’, de hapjes. “Tijdens deze editie willen we aan ieder biertje een gepast klein of groter hapje koppelen. Op deze manier leren de mensen ook iets bij dat ze na het festival eventueel in de vrienden- of familiekring kunnen uitproberen. Hiervoor werken we samen met onze Roeselaarse biergoeroe Belinda Eelbode van Bier-to-taste. Om toch een tipje van de sluier op te lichten, geven we mee dat Chocolaterie ’t Karakske al zeker deel uitmaakt van ons nieuwe foodpairingconcept. Net zoals onze bieren kiezen we voor lokaal en komen ook de bitjes uit onze nabije regio.”

“Alle Roeselaarse brouwers en bierfirma’s hebben hun uiterste best gedaan om aanwezig te kunnen zijn. Hun enthousiasme, tomeloze inzet en goesting, doen ons in iedere geval heel veel deugd en bevestigen dat we goed bezig zijn. Op die manier willen we ook meebouwen aan het Unesco Label; Roeselare City of Gastronomy. Ook voor deze editie werken we verder samen met De Rode Lopers waarbij elke bezoeker onrechtstreeks één euro doneert aan de kankerstichting. Als tegenprestatie staan de vrijwilligers van De Rode Lopers aan de afwas.

Om minder goed weer voor te zijn, is ons festival volledig overkapt en met een alcoholvrije stand denken we ook aan de BOB van dienst. Anne-Sofie Vandeputte creëert met Lim-Oh-nade de lekkerste drankjes. De kinderen kunnen terecht op het speeldorp met springkastelen en gekke fietsen.”

Op zaterdag 11 september zijn bezoekers vanaf 14 uur welkom op de parking van VDL Jonckheere. Op zondag 12 september opent het festival al om 10 uur haar deuren. De toegang is gratis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.