Bellegem feest twee dagen lang op 2 en 3 juli

(foto ED)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Dankzij de samenwerking tussen het kermiscomité, Koers Der Dorpelingen (KDD) en Dwars door Bellegem worden de Centrumfeesten een voltreffer. Er is livemuziek, er wordt gekoerst, er wordt gewandeld en gelopen voor het goede doel, en er is overal animatie en gelegenheid om je honger en dorst te stillen. Afspraak op 2 en 3 juli!

Beginnen we met muziek. Op zaterdag 2 juli om 19 uur speelt Request, een coole coverband met muziek van Tina Turner, Kings of Leon, Mark Ronson en veel meer. Om 21.30 uur is het de beurt aan The Green Onions, een groep uit de Kortrijkse regio. Op zondag 3 juli moet je om 16 uur aan het Terras Bellegem Boven zijn, voor een optreden van The Sideshow Three.

De optredens worden verzorgd door het kermiscomité, dat dit jaar aan zijn 25ste editie toe is. “Die 25ste editie was voorzien in 2020, maar we konden twee jaar niets of niet veel organiseren”, zegt Christof Lauwers, die ook al 25 jaar voorzitter van het kermiscomité is. Dat comité bestaat voorts uit Nancy De Beuf, Angelino Planckaert en Bruno Termote.

“En Dirk Claerhout en zijn familie werkten ook jaren mee”, benadrukt Christof. “We zijn met ons comité begonnen enkele jaren nadat het vorige was gestopt – mijn vader en de vader van Nancy zijn daarvan trouwens voorzitter geweest. Ik zag dus al als kind die kermiskramen komen. Het zat er al vroeg in, hé”, lacht Christof, die graag meegeeft dat het kermiscomité een eigen bar heeft: “Met de opbrengsten ervan financieren we onze optredens, die gratis toegankelijk zijn.”

Koers Der Dorpelingen

Er wordt tijdens de Centrumfeesten traditiegetrouw ook gefietst: de KDD Classic, een koers voor Bellegemnaren en gewezen inwoners van Bellegem, vindt plaats op zaterdag 2 juli om 14 uur. Inschrijven kan tot een week voordien, via www.koersderdorpelingen.be.

Om 16 uur is er dan de KDD XL. “Het is een kampioenschap waarin maximum acht renners per deelgemeente van Kortrijk strijden om de titel”, vertelt Stijn Loosveld van Koers Der Dorpelingen. “De inschrijvingen daarvoor zijn afgesloten, omdat we de shirts – die per gemeente een andere kleur hebben – op tijd moesten kunnen bestellen.”

Dwars door Bellegem

Voor de wandelaars én de lopers is er Dwars Door Bellegem.

De familiewandeltocht start op zondag 3 juli vanaf 10 uur aan OC De Wervel. Er is keuze tussen 6, 10, 15 en 20 kilometer. Op de rustplaatsen is er live-animatie. Op Hoeve Hoge Weide in Bellegem zijn er een ballongoochelaar, een grimestand, een springkasteel, en Willy en Walter. Op de Picknickplaats in Zwevegem is er Lejobert, en op Goed Te Argendaele in Bellegem zijn er gratis frietjes, Circus TICO, en deejay De Man van Atlantis. Hoeve Fourneau is een bevoorradinsgpost, en de wandelaars komen aan op Bellegemplaats, waar er een gratis tombola is.

De lopers kunnen dezelfde afstanden afleggen, op hetzelfde uitgepijlde parcours, met start tussen 8.30 en 9.30 uur.

Dwars door Bellegem wordt georganiseerd ten voordele van ‘t Ferm, een dagcentrum voor volwassenen met een beperking in Ledegem, en van De Hoge Kouter, een Multifunctioneel Centrum (MFC) in Kortrijk.

Inschrijven voor zowel de wandeling als de run kan via www.dwarsdoorbellegem.be, en dan doorklikken. Je betaalt 2,5 euro voor een kind en 3,5 euro voor een volwassene. Op de dag zelf kost deelnemen vijf euro per persoon.

30ste editie van Dwars door Bellegem (DDB)

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.