Begin juni is het feest in Kuurne

© BRU
© BRU
Redactie KW

Voor de organisatoren van zowel de Artmarkt, zomerbraderie als de mensen van het jeugdatelier Kuurne was het de afgelopen weken nagelbijten of hun evenement zou kunnen doorgaan. Vorige week kwam er eindelijk schot in de zaak. Op 4, 5 en 6 juni is het feest in Kuurne. Of toch een beetje.

Door een gezonde dosis creativiteit aan de dag te leggen zijn de organisatoren van de Artmarkt en zomerbraderie er dan toch in geslaagd. Hun evenement mag doorgaan. Naast braderie en ‘stock sales’ aangeboden door de plaatselijke handelaars, zorgen de organisatoren van de Artmarkt dan weer voor een tentoonstelling van cartoonist O-Sekoer in een bijzondere omgeving.

“Dit jaar geen houten carrousel of kunstenaarsdorp op de markt van Kuurne maar wel vier zeecontainers”, vertelt Annie Messely van de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier. “In deze containers zal een parcours uitgestippeld staan die de bezoekers zal leiden langsheen een 73-tal werken van de hand van cartoonist O-Sekoer. Deze is geboren te Kuurne en groeide op in Bavikhove. Ondanks Luc Descheemaeker geboren werd te Kuurne is zijn werk er vrij onbekend. Met ‘ingeblikt’, dat te bezichtigen zal zijn op 4,5,6 en 7 juni (van 14 tot 18 uur, red.), willen we daar dringend verandering in brengen. We willen cartoonist O-Sekoer de bekendheid schenken die hem toekomt in zijn geboorteplaats.”

Ingeblikt

Op de tentoonstelling ‘ingeblikt’ zal een selectie te zien zijn van cartoons en humor van de hand van Luc Descheemaeker van toen en nu. Ook het Koninklijk jeugdatelier Kuurne is tijdens het Artmarkt- en zomerbraderieweekend van de partij en stellen onder de benaming ‘Kijk mama kijk’ het werk van hun leerlingen tentoon in het oud gemeentehuis.

“Naast de tentoonstelling gaan we ook op zoek naar een nieuwe eigenaar voor een tafel die beschilderd werd door onze 12-jarigen.”, leggen Christa Bovyn en Veerle Taelman uit, “Op de tafel werden zeven stripfiguren geplaatst die samen een fanfare vormen. Wie interesse heeft in de tafel kan vanaf heden tot en met 6 juni onder gesloten omslag een bod uitbrengen Het startbod is 50 euro. Met de opbrengst van de veiling zullen we onze 100 leerlingen een bezoekje aan een museum aanbieden.”

Stock Sales

Wie de tentoonstelling van het Koninklijk Jeugdatelier Kuurne wenst te bezoeken kan er op vrijdag 4 juni terecht van 14 tot 18 uur en op zaterdag 5 en zondag 6 juni van 10 tot 18 uur. Ook de plaatselijke handelaars zullen hun beste beentje voorzetten dat weekend en uitpakken met hun Stock Sales. “Tot voor kort hadden we maar weinig hoop dat de zomerbraderie en Stock Sales zouden kunnen plaatsvinden”, vertelt Nancy Parmentier van het braderiecomité,

“Het versoepelen van de coronaregels vorige week zorgde er echter voor dat er opnieuw wat meer mogelijk werd. Naast de plaatselijke handelaars kunnen zo ook enkele standwerkers hun waren aan de man brengen. We zijn de gemeente Kuurne heel dankbaar voor de steun die we kregen, anders zouden we er niet in geslaagd zijn om deze editie te organiseren!” Net als tijdens de ‘Ezelsfeesten Light’ zal er ook nu in de centrumstraten eenrichtingsverkeer voor voetgangers worden ingevoerd.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier