Bart Peeters op tiende TRAX Festival

De organisatie van TRAX Festival wist een mooie programma samen te stellen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
De organisatie van TRAX Festival wist een mooie programma samen te stellen.©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Op zaterdag 28 augustus zijn Bart Peeters en zijn Ideale Mannen de absolute headliner van dit allereerste grote Roeselaarse evenement sinds het uitbreken van de corona-epidemie. De avond ervoor komen ook De Dolfijntjes én Ertebrekers naar de TRAX-site afgezakt.

Het wordt een jubileumeditie die de organisatoren niet zomaar laten passeren. “Onze affiche is doorspekt met lokale en (inter)national toppers”, klinkt het enthousiast. “De Zuid-Duitse rockband The Waltz opent het festival. Daarna is het de beurt aan het Nederlandse Goldband, dat al op festivals als Wildeburg en Lowlands speelde. Ook Spoil Engine, de metalband rond Roeselarenaars Steven ‘Gazze’ Sanders en Dave De Loco, passeert de revue. Spoil Engine speelt voor de allereerste keer een set in hun thuisstad, waar alles begon in 2004. De gitaren zijn snediger, de ritmesectie steviger en leadzangeres Iris Goessens heeft een stem die heel wat aan kan.”

“Ook Portland en Mooneye, de band rond Michiel Libberecht, wist de organisatie te strikken om tenslotte het livegedeelte te eindigen met Bart Peeters en zijn Ideale Mannen. Zoals de traditie het wil, wordt het gratis TRAX Festival afgesloten met een DJ-set. Voor Discobar Galaxie van de Leuvens vrienden Bobby Ewing, Lars Capaldi en Loveboat waren Mark Rock, Laundry Day en Tomorrowland de voorbije jaren een jaarlijkse stop. De deuren openen om 16 uur.

Tuin der Lusten

Om de Roeselarenaars na dit moeilijke coronajaar extra te verwennen, wordt het zelfs een muzikale tweedaagse en nemen de vrijwilligers van de Tuin der Lusten en De Spil vrijdag 27 augustus voor hun rekening. De Dolfijntjes van Wim Opbrouck spelen er de pannen van het dak en ook Ertebrekers, de band rond Izegemnaar Flip Kowlier, Jeffrey Bearelle en Peter Lesage doen onze Rodenbachstad aan. (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.