https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ballet langs de Leie in Kortrijk

© Kurt De Schuytener
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In aanloop naar het evenement Dansstorm op zondag toonden leerlingen van het Conservatorium hun kunnen. De groep De Genoten bracht een choreografie op Tribute, een mix met hits van overleden iconen.

Tribute is een creatie, een ode aan de popmuziek en aan het plezier van dansen. De overleden iconen van de pop Whitney Houston, Amy Winehouse, David Bowie, Michael Jackson, Freddy Mercury, George Michael en Jim Morrison passeerden de revue.

Dansstorm

Dansstorm daagt zondag Kortrijk uit. “We willen verrassen en aanzetten tot dansen”, zegt algemeen coördinator Pol Cossement van Passerelle. “Dansen is besmettelijk en verslavend. We transformeren Kortrijk in één wervelende beweging”, zegt Danspunt-directeur Iris Raspoet. Als proevertje voor Dansstorm stonden zaterdag openluchtvoorstellingen van dansgezelschappen en solodansers centraal. Ook leerlingen van het Conservatorium demonstreerden wat ze in hun mars hebben.

Het kloppend hart van Dansstorm zondag is een openluchttheater in het Begijnhofpark, een installatie van scenograaf en beeldend kunstenaar Jozef Wouters en een dansvloer.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.