Artiesten gezocht voor podium in tuintje Maerlant

Initiatiefnemer Paul Saelens in het sympathieke tuintje.© (Foto Davy Coghe)
Initiatiefnemer Paul Saelens in het sympathieke tuintje.© (Foto Davy Coghe)
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Het team van vzw Maerlant – de Vrienden van het Damse Boek – wil iedere zaterdag van de zomervakantie artiesten een podium geven in het stemmige tuintje bij de boekhandel. “Dat kan gaan om poëzie, voordracht, theater of muziek”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Met het initiatief willen Paul Saelens, Guido De Ville en de andere Vrienden van het Damse boek – verzameld rond de tweedehandsboekhandels Maerlant en Feniks in Damme – het culturele elan in Damme nog wat opkrikken, en tegelijk ook het plaatselijke boekenaanbod in de kijker zetten. De organisatoren moeten wel nog een belangrijke horde nemen: het vinden van de nodige artiesten om het podium te bevolken.

“Allerlei vormen van podiumkunst zijn mogelijk, al kan de bezetting uiteraard niet al te groot zijn, gezien de beperkte omvang van het tuintje”, stelt Paul Saelens. “We mikken op de betere amateurperformers of mensen die mogelijk aan het begin van een heel mooie carrière staan. En misschien is het kleine podium in onze tuin wel de ideale gelegenheid om nieuw materiaal uit te testen.”

Voor het grote geld moeten de deelnemende artiesten het dus niet doen, maar ze ontvangen wel, per artiest of medewerker, een bon ter waarde van honderd euro voor boeken van uitgeverij Zorro.

“We voorzien dus elke zaterdag van juli en augustus, met uitzondering van 3 juli, een podiumact tussen 17 uur en 19 uur. De toegang is gratis en er is plaats voor een vijftigtal toeschouwers”, vult Guido De Ville aan. “Het kan ook een mooie aanzet zijn naar volgend jaar toe, als Damme Boekendorp 25 jaar zal bestaan. Dan plannen we nog meer leuke initiatieven; we denken zelfs aan een heuse ‘boekentoren’ op het marktplein.”

Wie zijn of haar kunsten wil tonen in het tuintje, kan mailen naar paul.saelens@icloud.be of naar guidodeville@hotmail.com (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier