Anna Vercammen serveert cultureel online midwinter avonduurtje

Anna Vercammen zal op zaterdag 19 december om 19.30 uur twee korte verhalen uit ‘Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen)’ live voorlezen vanuit de Koninklijke Stadsschouwburg.© foto Cultuurcentrum Brugge
Anna Vercammen zal op zaterdag 19 december om 19.30 uur twee korte verhalen uit ‘Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen)’ live voorlezen vanuit de Koninklijke Stadsschouwburg.© foto Cultuurcentrum Brugge
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Ook tijdens de kerstvakantie is er geen plaats voor podiumkunsten voor een levend publiek. Daarom gaat het Cultuurcentrum Brugge virtueel. Anna Vercammen leest op zaterdagavond 19 december live voor.

Samen met Sylvie De Meerleer en Doorn Roosje, het alter ego van Nina Everaert, is Anna Vercammen dit seizoen huisartieste van het Cultuurcentrum Brugge. Drie jaar geleden publiceerde de schrijfster, actrice en muzikante met Brugse roots samen met illustrator Sabien Clement het kinderboekje ‘Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen)’.

Uit dit boekje zal Vercammen op zaterdag 19 december om 19.30 uur twee korte verhalen live voorlezen vanuit de Koninklijke Stadsschouwburg, terwijl muzikant Joeri Cnapelinckx voor sfeerrijke muzikale omkadering zorgt. Beide scheppende kunstenaars vormen tevens het muzikale duo De Anale Fase.

Opdrachten

“Het gaat om een speciale mini-activiteit voor families: een bijzonder verhaal voor kinderen van zes jaar en hun ouders en dit voor het slapengaan”, zegt de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V). Wie graag wegdroomt bij de verhalen van Vercammen kan zich aanmelden op het gratis Facebookevent (te vinden via de Facebookpagina Cultuurcentrum Brugge) of houdt de website ccbrugge.be/avonduurtje in de gaten.

“Na een heerlijk nachtje slapen zijn de families wellicht helemaal uitgerust om zelf aan de slag te gaan”, meent Blontrock. “Anna geeft via korte filmpjes een aantal opdrachten die aansluiten op haar slaapwelverhalen. Een overzicht van de filmpjes vind je vanaf zondag 20 december alweer op ccbrugge.be/avonduurtje.”

Winnaars

Cultuurcentrum Brugge roept alle kijkers op om tot vrijdag 24 december een coole foto of een leuke video van hun creaties door te sturen via cultuurcentrum@brugge.be . Alle filmpjes of foto’s krijgen een plaats op de ‘Midwinter Avonduurtje’-webpagina. Uit alle inzendingen bekroont Vercammen de leukste en meest originele inzendingen met een gesigneerd exemplaar van haar boek ‘Bettie en Harrie in 13 ongelukjes (die niemand zag aankomen)’. De winnaars worden in de week van maandag 4 januari 2021 bekendgemaakt.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.