Amuzang en De Goede Vrienden hopen je tijdens kerstconcert in Tielt te ontmoeten: “Iedereen mag voluit meezingen”

Dirigenten Rik Stevens (Amuzang) en Bart Feys (De Goede Vrienden). © foto LDW
Redactie KW

Amuzang en De Goede Vrienden maken zich op voor een gezamenlijk kerstconcert en dat op zondag 12 december. Een concert met een jaartje uitstel, maar binnenkort zullen de (kerst)liederen weer door de Sint-Jozefskerk galmen. Dat onder de noemer ‘We’ll meet again’.

UPDATE Dit concert is intussen geannuleerd door de verstrengde coronamaatregelen

Vorig jaar kon het geplande concert tijdens de kerstdagen niet doorgaan, tot grote droefenis van dirigenten Bart Feys en Rik Stevens. Een Kerstmis in mineur. “Maar toen besloot de Britse Queen haar kersttoespraak met de bemoedigende woorden We’ll meet again, meteen ook de titel van een legendarisch lied van Vera Lynn,” vertelt Rik Stevens, dirigent van Amuzang. De woorden werden meteen de titel voor de kerstconcerten die op 12 december plaatsvinden.

Samenwerking

Naar goede gewoonte slaan Amuzang, wat het Koninklijk Koor van de parochie Sint-Jozef Werkman is, en de Koninklijke Stadsharmonie De Goede Vrienden de handen opnieuw in elkaar voor een uniek kerstconcert.

“We doen dit intussen voor de zesde keer”, geeft dirigent Bart Feys van De Goede Vrienden mee. “We speelden al in Tielt en Kanegem en treden straks zowel samen als afzonderlijk op. De liedjesteksten worden geprojecteerd, dus iedereen mag naar hartenlust meezingen.”

De muziekkeuze is erg ruim geworden. “We zijn er zeker van dat de toehoorders zich geen minuut zullen vervelen”, lacht Rik. “Het koor zorgt voor bekende traditionele kerstliederen, maar ook voor eigentijdse muziek. Bijzonder dit jaar is jong talent van eigen bodem, want de 12-jarige Lotte Byttebier treedt als soliste aan.”

Lotte volgt saxofoon- en zangles aan de Tieltse Academie voor Muziek en Woord. Ze maakt ook deel uit van het kinderkoor Banzai en volgt een musicalopleiding in Deinze. “Tijdens het kerstconcert kan je haar solo aan het werk horen in drie verschillende nummers, waaronder ook Edelweiss uit The Sound of Music.”

Concertzaal

Het kerstconcert vindt plaats in de Sint-Jozefskerk, dat voor de gelegenheid wordt omgevormd tot een heuse concertzaal, mét tribune. “Ook de naburige parking van Colruyt is beschikbaar, al zal die door werken enkel toegankelijk zijn via de Deken Darraslaan”, geeft Rik nog mee.

Praktisch

De kerstconcerten vinden plaats op zondag 12 december om 15 en 19 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt. Kaarten kosten 15 euro, drankje inbegrepen. Je kan kaarten bestellen bij alle muzikanten en koorleden, of op het nummer 0496 05 96 10. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in.

(LD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.