Al vier festivaldagen Lokerse Feesten light kleuren West-Vlaams

Redactie KW

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus zijn er aan de Grote Kaai in Lokeren, pal naast het stadscentrum, opnieuw muzikale feestjes.

Ook de organisatoren van de Lokerse Feesten maken gretig gebruik van de versoepeling van de coronamaatregelen om deze zomer met een light versie van hun festival uit te pakken.

Veiligheid staat hier voorop, volgens organisator Timothy Heyninck. Daarom worden tickets verkocht per bubbel van vier. In je bubbel mag je rechtstaan en zingen, kortom uit de bol gaan. Zoals in pre-Covid-19-tijden.

(West-)Vlaanderen boven

Het immense terrein aan de Grote Kaai wordt opgedeeld in verschillende zones. Op die manier kunnen slechts 1.600 bezoekers de optredens bijwonen. Slechts , want de normale maximumcapaciteit bedraagt 16.000 toeschouwers per festivaldag.

Programmatorisch zet de organisatie van de Lokerse Feesten in op talent van eigen bodem. Vanzelfsprekend ook West-Vlaams talent.

Op zondag 1 augustus kun je een concert bijwonen van Arsenal. Een dag later staat Hooverphonic en dus Geike Arnaert op het podium. Op woensdag 4 augustus krijg je een ferme streep inlandse hiphop geserveerd, want die avond staat Brihang geboekt. Ook Het Zesde Metaal met Wannes Cappelle maakt die avond zijn opwachting.

De komende weken wordt het programma van de Lokerse Feesten verder aangevuld. Tickets kosten tussen 30 en 35 euro.

(SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.