41ste Geitefeesten op Sint-Jozefsparochie Hooglede met barbecue en heel wat entertainment

V.l.n.r. Franky Buyse, Mathijs Verleye, Frederik Rosseel, Lieven Defever, Bart Lamote, Brecht Cornette, Patrick Vandewalle, Rik Neyens en voorzitter Marc Hillewaere. John Arteschene was verontschuldigd. © KK
Koen Kerkaert
Koen Kerkaert Medewerker KW

Op de Sint-Jozefsparochie in Hooglede vinden op zaterdag 9 juli, na twee jaar stilte, opnieuw de Geitefeesten plaats. Deze 41ste editie start met een gastronomische barbecue à volonté om daarna met Edje Ska en de Pilchards een serieuze versnelling hoger te schakelen.

Bij heel wat Geitenaren was de voorbije jaren op de eerste zaterdag van juli een zeker gemis voelbaar. “De mensen snakken ernaar om zich in eigen dorp weer eens zonder beperkingen uit te leven”, vertelt Marc Hillewaere, voorzitter van de organiserende Geitenorde.

“Onze fameuze feesten zijn sinds 1980 een onvervalste traditie. Het volksfeest van vroeger met een grootse avondmarkt waar de grote massa op afkwam, hebben we al eventjes achter de rug. Onze barbecue en muzikale vedetten weten elk jaar ruim 300 eters en sympathisanten naar zaal Geitenhove te lokken.”

Vanaf 19.30 uur kan je aanschuiven aan het barbecue buffet. “Nieuw dit jaar is dat het een barbecue à volonté is. Voor de kleintjes is er ook een springkasteel voorzien.”

Vanaf 22 uur zorgen Edje Ska en de Pilchards zo’n anderhalf uur voor kwalitatief entertainment. “Je vindt hen deze zomer ook terug op de Gentse Feesten. Het is al de derde keer dat we Edje en zijn entourage hier mogen verwelkomen. Een stevige liveband met een eigen typische sound, die garant staat voor ambiance van de bovenste plank met hits die een hoog meezing- en meedansgehalte hebben.”

Ambiance

“Klassieke nummers van toen, verrassende medleys en de grootste hits van het moment zullen er terug een muzikaal hoogtepunt van maken. Reken maar dat het Geitepubliek volledig uit zijn dak zal gaan.”

“Ook onze enthousiaste sponsors dragen elk jaar hun steentje bij. Zonder hen zou de organisatie van deze happening en de Livinusfeesten in november moeilijk haalbaar zijn. Ook onze vrouwen blijven een onmisbare schakel in onze goed gesmeerde organisatie”, benadrukt Marc.

Volwassenen betalen voor de barbecue 20 euro en kinderen 10 euro. Wie alleen naar het optreden komt, betaalt 10 euro en voor kinderen is dat gratis. Kaarten enkel in voorverkoop te verkrijgen via 051 70 29 06 of marc.hillewaere@crelan.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier