https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

27 kunstenaars tonen hun kunnen tijdens kunstroute From Art To Art

© (Foto NS)
Redactie KW

Tijdens het weekend van 16 en 17 oktober openen vele kunstenaars van Wingene de deuren van hun atelier. De tweede editie van From Art To Art komt eraan.

“Het initiatief om een kunstroute in eigen gemeente te organiseren komt voort uit Buren Bij Kunstenaars”, vertelt kunstenaar en organisator Pieter Duyck. “Met enkele lokale kunstenaars besloten wij om naar voor te komen met onze eigen versie en zo kwam From Art To Art tot stand.”

Bij de organisatie horen kunstkring Wenghina, C-keramiek, Atelier Els en Atelier Peter Duyck. “Wij zijn alvast heel tevreden met het divers aanbod van kunstenaars. In totaal kunnen bezoekers op 22 verschillende locaties bij 27 kunstenaars terecht. Naast tekenen, schilderen en beeldhouwen zijn er ook heel wat ambachten terug te vinden zoals keramiek, kaarsen maken, leder- en glasbewerking. Nieuw in het aanbod zijn grafiek, haken en scratchbooks. Er zijn acht nieuwe locaties toegevoegd aan de route.

Anders dan vorig jaar is er geen vaste route meer die bezoekers kunnen volgen. Bezoekers kunnen aan de hand van een kaart zelf een route uitstippelen en op eigen tempo verschillende ateliers bezoeken. Van 10 tot 18 uur zijn de ateliers open. De deelnemers zijn terug te vinden via de gemeentelijke pagina www.wingene.be of via Facebook www.facebook.com/FATA.WZ

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.