170ste hondenzwemming lokt massa volk naar Leieboorden in Sint-Baafs-Vijve

© NVR
Redactie KW

De 170ste hondenzwemming was een schot in de roos. Na een coronajaar zonder konden de Sint-Baafs-Vijvenaren opnieuw vasthouden aan hun jarenlange traditie. “Eindelijk opnieuw feest in onze gemeente”, zei burgemeester Jan Stevens.

Zoals de traditie het voorschrijft, komen op de tweede zondag van oktober mens en hond samen in het centrum van Sint-Baafs-Vijve. Al 170 jaar lang zwemmen daar de honden om het eerst van de ene naar de andere oever de oude Leie in Sint-Baafs-Vijve.

Na een coronajaar zonder hondenfeest was een massa mensen opnieuw van de partij. Burgemeester Jan Stevens was tevreden: “Het eerste volksfeest sinds maart 2020 is een feit. Hier hebben we lang moeten op wachten. Het Covid Safe Ticket trad in voege, maar bleek geen drempel om zich te amuseren”, gaf hij aan.

Al 40 jaar

Ongeveer 70 honden doken de oude Leiearm in. De honden van Christiaan Bossuyt uit Dentergem namen ook deel. “Al 40 jaar neem ik deel. Ik koop zelfs honden met het oog op de hondenzwemming. Hier hebben we zo lang naar uitgekeken”, verklaarde hij. Zijn hond Basiel finishte als eerste bij de kleine honden. Zijn hond Lucy werd vierde bij de middelgrote.

“Als geboren Sint-Baafs-Vijvenaar sta ik al 40 jaar op de startlijst en ben waarschijnlijk de langst deelnemende van het moment. Voor mij is de hondenzwemming een feest waar ik elk jaar naar uitkijk”, besluit hij.

(NVR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.